6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

nie będziecie zawiedzeni, byłem miło rozczarowany po seansie.

ocenił(a) film na 8
Jachu95

Jak można być "miło rozczarowanym"...? Chyba miałeś na myśli "mile zaskoczony" ?

paula2171

a co ty sie czepiasz

tacyssup

Jak możesz być ''miło rozczarowany po seansie'' ? jak filmu jeszcze w kinach nie było . . .

Paulina4733

A słyszałaś o pokazach przedpremierowych ???

Zola77

tak słyszałam o takich pokazach ! po prostu chciałam zapytać. Nie wiem czy wiecie, ale rodzina i bliscy magika widzieli już ten film np. Fokus z Rahimem oficjalnie powiedzieli, że film widzieli.
Po prostu myślałam, że może kimś z rodziny czy coś jesteś.

ocenił(a) film na 9
Paulina4733

Widziałem film 8 maja, na FPFF w Gdyni.

Jachu95

jestem niemiło rozczarowana Twoją postawą wykazującą brak wiedzy na temat znaczeń danych słów

ocenił(a) film na 9
smokexthat

Przepraszam za błąd, chyba każdemu się może zdarzyć, nie trzeba mnie od razu wytykać palcami na FW...

Jachu95

spokojnie, po prostu wyszło dosyć.. zabawne połączenie słów. mnie przepraszać nie musisz. :)

ocenił(a) film na 10
Jachu95

Jachu 95,fajnie ze mówisz ze nikt nie będzie zaskoczony sam nie moge się doczekac filmu w kinach pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 1
Jachu95

bylo pokazane, czy piotrek sam skoczyl, czy wypchneli go koledy?

ocenił(a) film na 9
kiepura

Oceniłeś film to powinieneś sam wiedzieć - to po pierwsze.
Magik, a nie Piotrek, bo nie wydaje mi się, że byliście ze sobą na Ty - to po drugie
Magik skoczył z okna, a żadni koledzy go nie wypchnęli, nie ma jak dorabiać sobie jakiejś chorej ideologii - to po trzecie

Boli mnie, że jak jest zrobiony wreszcie film o PFK, to się znalazła grupa hejterów, którzy śmieją się z Maga, jego życia, jego choroby, całej postaci. Przykre.

ocenił(a) film na 1
Jachu95

dalem 1, bo nie trawie zywienia sie trupami. ocene mozna zmienic, wiec niewykluczone, ze zmienie ja po obejrzeniu. powiem ci w sekrecie, ze kiedy jeszcze byles malym chlopcem, troche obciachem bylo sluchac pfk. z peja bylo podobnie. pozdro!

Jachu95

A moim zdaniem to film mocno przeceniany. Dobrze zrealizowany i zagrany, ogląda się go całkiem nieźle, solidna polska robota komercyjna, ale nie dostrzegłem w nim ani iskierki geniuszu. :P Mam wrażenie, że polscy krytycy tak już się przyzwyczaili do tego, że polskie filmy są złe, że kiedy pojawiają się filmy po prostu dobre (np. to, czy "Rewers") dostają nieuzasadnionej ekstazy.

ocenił(a) film na 9
Davus

ja go nie widziałam, ale zachwycam się nim bo czekam na niego od bardzo dawna, i po prostu jestem wielką fanką PFK. Myślę, że kilka osób ma tak samo jak ja. A co do krytyków, może znają się bardziej niż Ty? nie mam na celu atakowania Cię absolutnie. A może i masz rację, nie jest zachwycający. Chętnie porozmawiam już po premierze. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Davus

Ja jestem wielkim fanem PFK i K44, choć nie słucham za dużo rapu (jeszcze by doszedł Eldo i Fisz), wiedziałem jak film się skończy, wiedziałem całkowicie na czym się opiera i byłem oczarowany tym. Scenami z rapowaniem, słuchania w ogromnej sali kinowej nutek PFK, zobaczyć na dużym ekranie ogromne zdjęcie Maga, po którym poleciała mi łezka... nawet jeśli bym nie był, na pewno bym dał przynajmniej ocenę "8", za świetnie wykreowane postacie, fabułę, zdjęcia... Film jest rewelacyjny sam w sobie.

Jachu95

jestem 30sto latkiem kidyś słuchałem rapu czarnego z usa, ale histeria, euforia czy tez ta egzaltacja tym tematem /paktofoniki/ kompletnie mnie zaskakuje, jak mozna sie ekscytowac taka marna grupa ktora wiecej szumu zrobila swymi normalnym,i tekstami podrasowanymi niecenzuralnymi slowami,....kompletnie jestem zaskoczony.....a jeszcze red. nogaś z radiowej trójki powiedzial ze "jestem bogiem" piosenka paktofoniki to hymn mlodziezy przelomu wieku......czy to zart???? znam wiele lepszych grup niz ta objeta zupelnie nieuzasadnionym "kultem"

ocenił(a) film na 6
r_kaczor

Paktofonikę, czy też Kaliber się po prostu czuję. Ja nie słucham rapu, ale obydwie grupy mają w sobie nieuzasadniony czar, a informacja, że masz 30 lat, jest niepotrzebna zupełnie. Chcesz wzbudzić w czytelnikach autorytet czy co?

bratfranciszek

Cały ich czar i magia polega na tym, że im się wierzy, są wiarygodni i szczerzy. Mówią o tym co my czujemy. Teraz takiej muzyki się już nie robi, mało kto oddaje muzyce teraz całego siebie, a szkoda ;/

ocenił(a) film na 6
LeszczuHH

O, o, otóż to.