6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Obejrzałem i... zawiodłem się. Nie liczyłem oczywiście na dokument, ale na to, że film ten pokaże jak niezwykłą osobą był Magik. Niestety zamiast tego mamy tak naprawdę obraz o niczym i wszystkim zarazem. Szkoda, bo potencjał był przeogromny. Wystawiłem ocenę 3/10. Naprawdę szkoda, bo uważam, że skoro już promowano ten film film jako obraz o Magiku to powinno się to zrobić lepiej. A tak wyszła marketingowa przylepka na młodych ludzi nie pamiętających czasów Magika... Naprawdę szkoda...

ocenił(a) film na 6
cybermitchnik

Racja, film był średni i postać Magika można było przedstawić w inny sposób. W filmie pokazano go w najgorszym świetle, zdradzał żonę, a potem nie wiadomo dlaczego nie pozwolił sobie wybaczyć i później wiadomo co się stało. Największą wadą filmu było to, że nagle wszyscy młodzi ludzie nie znający zespołu stali się wielkimi fanami Paktofoniki, ale to już inna sprawa. Ode mnie 5/10.

ocenił(a) film na 7
irreply

"Największą wadą filmu było to, że nagle wszyscy młodzi ludzie nie znający zespołu stali się wielkimi fanami Paktofoniki, ale to już inna sprawa." ale ot już nie wina filmu :)
Co do reszty nie można się nie zgodzić w filmie pokazano zdradę żony,o której wcześniej nigdy mowy nie było.

użytkownik usunięty
irreply

i co z tego że przybyło nowych fanów? jakieś kompleksy?

użytkownik usunięty
cybermitchnik

'Film opowiada o członkach legendarnej hip-hopowej grupy Paktofonika i ich początkach w branży muzycznej.'
najpierw przeczytaj (i zrozum) o czym jest ten film. nigdy nie miał być obrazem o Magiku. natomiast jeśli chodzi o czasy to właśnie genialne odwzorowanie klimatu pozwoliło tym pamiętającym je do nich powrócić.

ocenił(a) film na 6

O jezu. Napisałam tak dla przykładu. -,- Akurat Magika pokazali w złym świetle i dlatego napisałam o nim, jeżeli chodzi o Rahima i Focusa to jest w porządku.

użytkownik usunięty
irreply

umiesz czytać do kogo odnosi się wypowiedź? pytam co jest złego w tym że po filmie przybyło nowych fanów?