6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Jestem świeżo po lekturze, hmmm... sam nie wiem jak do tego podejść, odnieść się. Ta muzyka i Ci ludzie, za jej pośrednictwem, to kawał mojego życia młodzieńczego. Poczekam na film, który bez wątpienia zagra na moich uczuciach biorąc pod uwagę finał tej Naszej historii. Moim pobożnym życzeniem jest to żeby było to przedstawione, zrealizowane, pokazane jak najlepiej tylko można w sztuce filmowej, bez przemycanych reklam produktów i tego typu zabiegów.
W książce było kilka scen, które odrealniały mi tą historię. Sprawiały, że może się pojawić w filmie a zarazem w całej historii coś czego w kinie tego typu nie lubię, ja to nazywam fałsz. Za przykład podam tu scenę, gdzie Justyna dziwnym zbiegiem okoliczności widzi w monitorach ochrony supermarketu obściskującego się Piotrka z inną panną, który tak naprawdę tego nie chce a zarazem nieświadomie wzbudza zazdrość u Justyny.
Przepraszam, ale moi zdaniem scena godna produkcji rodem z USA.
Śmiem przypuszczać, że produkcja "Jesteś Bogiem" odniesie większy sukces niż film "Czarny Czwartek..." i już widzę te kolejki do kas za biletami tak jak kiedyś kolejki do klubów, gdzie grał Kaliber 44 a potem Paktofonika.