marliyn monroe
heath ledger
magik
rysiek riedel
janis joplin
kurt cobain
jimi hendrix
amy winehouse
nie wazne czy narkomani/satanisci/ateisci/katolicy/alkoholicy/dziwk.arze czy normalni ludzie
gdyby nie ich tworczosc masa ludzi nie wiedziala by czym jest prawdziwa sztuka
pozdrawiam serdecznie
ps prosze o dopisane innych wymiataczy.
dziś już prawdziwych "arycydziel" nie ma ;D Oglądałeś może golf dla ślepych ? Bo nie wiem czy warto oglądać.
meczysz mosku.ani to smieszne ani inteligentne,idealny poziom INNE.
golf dla slepych to przede wszystkim rozrywka dla graczy.
swoja droga az nie chce mi sie wierzyc ze popierasz te brednie ktore wygaduje mikke,malo tego jeszcze masz czelnosc z tego szydzic.
chyba zglosze cie adminom pamperku.
Szydzę z kogoś kto zakłada temat i każe wpisywać innych wymiataczy którzy odebrali sobie życie. Gimbusku a tornister na jutro spakowany ?
nieudolne wpisy w stylu 'dziś już prawdziwych "arycydziel" nie ma ' to nie szydzenie a bezradnosc wynikajaca z twojej glupoty.
'tornister' no tak u was w podstawoce na plecak mowi sie tornister.
a teraz daj juz spokoj bo nie chce mi sie ronic lez nad twoja osoba.
przeciez chodze do gimanzjum ,nie moge jeszcze pic napojow wyskokowych,chyba ze podwedze troche denaturatu twojej starej.chyba sie nie kapnie,co o tym sadzisz?
albo jeszcze lepiej ty mi skocz po flaszke w koncu jestes moim nadwornym przydupasem:)
Mleka gimbusku, flaszkę mleka. Ale co ja gadam z kimś kto dał 10 takiemu "arcydzielu".
moze byc mleko,tylko migusiem zebym nie musial sie twojej starej pozniej zalic.
no wlasnie co ty gadasz?tez sie nad tym od dluzszego czasu zastanawiam.
Popis twojego frajerstwa. A potem innych obrażasz, bo nie umiesz czytać.
Niektórzy próbują z trollami argumentować, niektórzy są jedynie trollami.
Może gdybyś podał jakieś argumenty, ale ty myślisz, że wygrywasz tępymi postami.
Heh, nie ma jak to porównywac jakiegos polskiego samobojce do gwiazd swiatowej klasy:) Obok Henrixa ustawiłes jakiegos czarodzieja:D Na mozg padło?:) To ze był idolem zbuntowanych nastolatków, początkujacych kryminalistow to troche za mało zeby zestawiac go z ludzmi ktorych podales:) Ja go znam tylko z zartów, ale na swiecie nikt o nim nie slyszal, wiec daruj:)
prawda jest taka ze oboje zrewolucjonizowali swoj gatunek muzyczny,jimi na skale swiatowa k44 i pfk w polsce.
co nie zmienia faktu ze pewnie zrobil wiecej niz ty,twoje dzieci,dzieci twoich dzieci itd razem wzieci:)
A tak na poważnie:
Rozz Williams,
{ http://www.youtube.com/watch?v=Kak4wgUvWZ8 } twórca stylów gothic rock i death rock w muzyce, tyleż mroczna i tajemnicza co kultowa ikona pop kultury. W swoich kręgach bóstwo.
Jay Reatard,
{ http://www.youtube.com/watch?v=P51GSutpjTU } legenda indie rocka i garage rocka, bez której muzyka zwana "indie" wygladałaby zupełnie inaczej. Tyleż niedoceniony co genialny i kreatywny.
Johnny Thunders,
{ http://www.youtube.com/watch?v=N9R1WXTiKxg } legenda amerykanskiego rock'n'rolla, twórca glam rocku (New York Dolls) z którego twórczości garściami czerpały takie gwiazdy jak Guns And Roses, KISS, Aerosmith, Bon Jovi, Ramones, Sex Pistols, Blondie, Motley Crue, The Clash, The Smiths, Misfits, Dead Boys, Dead Kennedys, Buzzcocks,
Darby Crash,
{ http://www.youtube.com/watch?v=DFcwY-EU_qs } legenda punka, mówi się o nim jako "amerkanskim odpowiedniku Sida Viciousa", chociaż swój "Pierwowzór" bije muzycznie na głowę. The Germs to czołówka sceny punkowej Los Angeles końca lat 70'tych stworzyli nurt hardcore, byli także inspiracją dla grunge'u czyli Nirvany, Pearl Jam czy Alice in Chains.
Prawdziwe legendy, polecam posłuchać każdemu.
Z tych co wymieniłeś to sami odebrali sobie życie tylko Magik i Cobain.
Ale skoro już wpisałeś tu osoby, które zginęły przez przypadek to rzecz jasna James Dean, Judy Garland, John Lennon (to akurat nie przypadek) oraz wielu, wielu innych
z tych co tu wymienilem to kazdy odebral sobie zycie,chociazby przez uzaleznienia,to co wymienilas wyzej nie zalezalo od nich.
Przecież uzależnienia nie zawsze prowadzą do śmierci, nie generalizuj. Poza tym wierzysz, że np. Marilyn popełniła samobójstwo?
nie zawesze ale w przypadku tych osob tak.to ze zrobili to nieumyslnie nie znaczy ze tego nie zrobil.marilyn przedawkowala prochy.a wiece przyjela samo-deda.
W takim razie Dean też sam siebie zabił. Jeżdżenie (i to szybko, a on tak właśnie lubił) niesie za sobą podobne ryzyko co narkotki. Marilyn została zamordowana. Myślałam, że wszyscy o tym wiedzą, ale chyba się myliłam.
nie interesuje sie biografia tej przecenionej aktorki(sory bo wiem ze bardzo ja lubisz)
bez przesady z tym deanem;p
Też uważam, że jest przeceniana. Bardzo ją lubię, i na pewno miała ze sobą problemy, ale ogólnie myślę, że gdyby nie odpowiedni PR, tylko nie wielu wiedziałoby kim ona była, tak samo jak Dean, czy pewnie za jakieś 10 lat Ledger, Amy Winehouse, itp.
może trochę przesadziłam z tym Deanem...