6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205955
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

ciekawe ,bo co drugie słowo to : ku...a itp
hip hop jak i techno to robienie wody z mozgu
na podstawie prymitywnych tekstow,ci niby artysci poruszaja niesamowite tematy
a tak naprawde ta sub kultura nie wszystkim sie podoba
smieszy mnie jak dwoch pajacow na scenie wykrzykuje na siebie jakies durne rymowanki
niczym z disco polo wziete

ocenił(a) film na 8
porcupinetree70

... durne rymowanki niczym z disco polo? Akurat hip hop (oczywiście dobry hip hop) ma najbogatszą warstwę tekstową ze wszystkich gatunków muzycznych i właśnie tu słowo gra kluczową rolę, przekaz jest najważniejszy. No to chyba oczywiste, że nie wszystkim się podoba, nie ma takiego gatunku, aby podobał się każdemu. Jednak sądzę, że nawet jeśli go się nie lubi powinno się go docenić!

ocenił(a) film na 3
Larisa_

LOL, bogata warstwa tekstowa? Rymowanki (dosłownie rymowanki, http://pl.wikipedia.org/wiki/Rym_cz%C4%99stochowski ), głębia przekazu która może i zachwyci dwulatka, albo i dwudziestolatka pod warunkiem, że przez ostatnie 8 lat swojego życia palił zioło - i mam tu na myśli utwory paktofoniki czy kalibra, bo to co stanowi 90% hiphopu to w ogóle jest 2 klasy poniżej discopolo.

Jedyny powód, dla ktorego discopolo (będące o niebo wyżej muzycznie i tekstowo od hiphopu) ludzie się wstydzą, a rymowanek nie to fakt, że discopolo jest popularne na wsi - i z wsią się kojarzy.

ocenił(a) film na 7
porcupinetree70

Witam serdecznie, oczywiście masz prawo do swojego zdania, ale nie uogólniaj przyjacielu/przyjaciółko. Rap to muzyka buntu, zainteresuj się jego korzeniami i przesłuchaj parę klasyków a przekonasz się, że to temat rzeka i nie można podsumować go w paru linijkach, wielu ludziom ta muzyka pomaga zmagać się z codziennymi problemami. Nie skreślaj całego gatunku na podstawie paru poznanych utworów. Bless.

ocenił(a) film na 3
fandrej

niezupełnie buntu, pochodzi ze środowisk "prześladowanych", czyli z murzyńskich gett - ale z jednym drobnym szczegółem, czarnoskórzy z gett są po prostu za głupi, żeby sobie w życiu poradzić. Podobnie jak biali z ławeczek pod blokami w Polsce. Ludzie inteligentni, ludzie sukcesu nie słuchają tego - bo po prostu są na słuchanie takich rzeczy zbyt inteligentni. Można się uczyć, próbować przezwyciężać swoje słabości, a można słuchać kompensacyjnych rymowanek, jak mi źle niedobrze i cały świat wrogiem.

użytkownik usunięty
porcupinetree70

Ej no, przecież on was prowokuje. Każdego kto mu jeszcze odpisze w tym temacie uważam za idiotę :)