6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205955
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

hiphop w Polsce

ocenił(a) film na 6

Na wstępie nie jestem fanem hiphopu, słucham innych gatunków muzyki. Jednak z czystej ciekawości wybrałem się do kina z ekipką do kina i murze przyznać, że jestem oczarowany. Hiphop polski zawsze kojarzył mi się z "yo madafaka ukradlim my skladaka" etc. A tu w filmie występują ambitniejsze teksty. I zacząłem całe dnie przesłuchiwać polską scenę hiphopową. Ogarniam już 52 Dębiec, Eldo Łone. Pytanie moje brzmi czy znacie jeszcze jakichśi bardziej ambitny, w sensie mniej ulicznych wykonawców? Paktofonikę też ogarniam.

ocenił(a) film na 8
osensey1

Kali, HuczuHucz, Trzeci Wymiar, Mesajah, Hemp Gru, Dka jeśli chcesz jakieś fajne tytuły napisz mi wiadomość wyśle ci, każdy ma inne gusty to nie wiem czy ci się spodoba

ocenił(a) film na 7
osensey1

Kaliber 44, O.S.T.R, Wzgórze Ya Pa 3 (mieli kilka dobrych kawałków).

ocenił(a) film na 8
osensey1

Ja dorzuczę Kaliber 44.

ocenił(a) film na 8
radziecka84

Sprawdź O.S.T.R. PMM

osensey1

Grammatik, SinSen, Jopel i Komar, Młody M, PeeRZet, PepeSkuad, Raca, SumaStyli, Tałi, Temate, ParaGraf, Wd-oS, Z.B.U.K.U

ocenił(a) film na 8
osensey1

Przede wszystkim powiązane projekty i ludzie czyli: Kaliber 44, Fokus, Pijani Powietrzem, Pokahontaz, Abradab (chociaż u niego jest dosyć nudno od trzeciej płyty), Rahim też ma solowe płyty, ale mnie akurat nie jarają za bardzo
Oprócz tego: EGO, Fisz, OSTR, Kanał Audytywny, Łona i Webber, POE, Don Guralesko, Jamal

ocenił(a) film na 5
osensey1

Sprawdź sobie co Rahim nagrywał pod szyldem "Straho Instrumentals" :-)
No i Fisz & Emade. Może panowie nie wykonując hh w 100%, ale warto posłuchać i samemu sobie wyrobić zdanie.

ocenił(a) film na 3
osensey1

Jak lubisz porozkminiać teksty, to zapuść Tedego. 90% publiki ich nie kuma, więc będą Ci mówić, że głupie i "bez przekazu", a gość pisze lepszą lirykę, niż ci wszyscy pseudopoeci, tylko słuchając jego płyt faktycznie trzeba ruszyć głową.
Pozdro.

osensey1

Polecam posłuchać SumaStyli oraz solowo z tego zespołu Buka i Skor. A poza tym Eldo, Tetris, Grammatik, Huczuhucz, Ostr.

ocenił(a) film na 7
osensey1

Tede, Peja, OSTR, Lech Roch Pawlak

ocenił(a) film na 6
osensey1

Dobra, dzięki za wszystkich, ogarnę sobie.

ocenił(a) film na 8
osensey1

Tymon - zmysłów 5 - całą płytę mocno polecam! Nie zawiedziesz się.

użytkownik usunięty
osensey1

Jeszcze polecam ci Małpę, zajebisty raper który tu nie został wymieniony

ocenił(a) film na 6

Małpę znam i wiem że jest zajebisty, tylko zapomniałem go wymienić. Z tych co tu są wymienieni to narazie Sumastyli najbardziej mi podpasowała jakby kto był ciekaw.

ocenił(a) film na 5
osensey1

http://www.youtube.com/watch?v=718vQDPPRoM

nueson

Na pewno nie słuchaj takiego szajsu jak : Hemp Gru, Firma, Kali
Od siebie polecam : Pyskatego, Laika, Bisza, Tedego, TeTrisa, Peerzeta, Pezeta, Piha, B.R.O. czy Jimsona

ocenił(a) film na 6
osensey1

Kaliber 44, także Łona, OSTR, Fisz, Grammatki, Rahim jako solowy wykonawca. Jeszcze paru by się znalazło...