Scenariusz dorwałam zeszłej zimy, pochłonęłam w parę dni, pobudzał wyobraźnię tak, jakbym właściwie obejrzała
już film. Przedmowa zawiera sporo istotnych detali. Jeśli zostanie on niezmieniony, mam przeczucie, że fani się nie zawiodą, o ile gra aktorska będzie na poziomie. :)
a wy co sądzicie o wydanym scenariuszu Maćka Pisuka?
Trochę chaotycznie napisana jest ta książka, ale to w końcu scenariusz więc tak musi być. Jak się przyzwyczai to się czyta ok.
Ale w tym wywiadzie http://wywiadowcy.pl/abradab/ Abradab powiedział swoje zdanie na temat książki - niezbyt pozytywne
Byłoby mi wstyd, gdybym nie przeczytał książki opowiadającej o osobie, z którą kiedyś nagrywałem muzykę. Abradab twierdzi, że "tam były rzeczy wyssane z palca albo przerobione w irytujący sposób." Przecież to oczywiste, że w książce nie wszystko jest zgodne z prawdą, wiele kwestii to po prostu domysły autora.
Ja również czytałam scenariusz filmu całkiem niedawno, bo jakieś 2 tygodnie temu. Mnie osobiście bardzo się podoba. Podoba mi się to, że rozgrywane jest to w różnym czasie, jedna scena się zaczyna inna kończy. Podobają mi się bardzo dialogi.
Osobiście jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i zadowolona, że powstał taki scenariusz. czekam niecierpliwie na film! ;D
Scenariusz jest świetny. Przeczytałam w jeden wieczór i bardzo często do niego wracam. Odnoszę wrażenie, że jest tak bardzo "swobodnie" napisany. Autor niczego nie narzuca, nie przedstawia żadnej łzawej historii, w ciekawy sposób pokazuje Magika, Rahima i Fokusa. Bardzo się cieszę, że powstał film. Jeżeli odda klimat książki będzie zajebiście ; )
Świetny?
Może film cos z tego wygrzebie. Łzawy nie jest na pewno, ale nie wydaje mi się jakiś zajebisty. Mimo tego chętnie obejrzę film, z ciekawości po prostu. Muzy się za małolata słuchało a i teraz co jakiś czas się wraca, więc warto by było się czegoś dowiedzieć. Pozdro.
Scenariuszem jest książka Macieja Pisuka "Paktofonika. Przewodnik krytyki politycznej", którą nabyłam w Empiku
Czytałem scenariusz, faktycznie świetnie obrazuje film - na tyle, że można by go nie oglądać - jeśli z założenia wszystko będzie takie jak opisano.
http ://cho mik uj.pl/action/SearchFiles?FileName=Maciej+Pisuk+Paktofonika.+Przewodnik+krytyki+p olitycznej&submitSearchFiles=&FileType=all
(pousuwaj spacje)
tylko trzeba pamiętać że to jest scenariusz, więc czytając przed filmem można sobie popsuć przyjemność oglądania
Siemandero...Mimo iz nie za bardzo czytam ksiazki to akurat wiedzialem ze jak dorwe paktofonike-Przewodnik Krytyki Politycznej...To na pewno Roskmoinie SZYBKO...i tak tez sie stalo...Dorwalem ja w Kwietniu tego roku..i "Lyknolem" w Drodze do Danii...SPODOBALO mi sie...i czekam NIECIERPLIWIE na Film..P.S.Co Myslicie o tym aby moze ktos sie zainteresowal Historia na przyklad Ryska Pei albo nie wiem ZIP Skladu lub Molesty?? W Paktofonice o tyle byla sprawa Precedensowa ze Magik Nie zyje i dlatego ten film powstal jako pierwszy w Polsce..Co myslicie o Innych polskich Ol Schoolowych skladach aby na podstawie ich Historii zrobic Film??Pozdro!!