6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Scenariusz dorwałam zeszłej zimy, pochłonęłam w parę dni, pobudzał wyobraźnię tak, jakbym właściwie obejrzała
już film. Przedmowa zawiera sporo istotnych detali. Jeśli zostanie on niezmieniony, mam przeczucie, że fani się nie zawiodą, o ile gra aktorska będzie na poziomie. :)

a wy co sądzicie o wydanym scenariuszu Maćka Pisuka?

ocenił(a) film na 6
stecka95

Trochę chaotycznie napisana jest ta książka, ale to w końcu scenariusz więc tak musi być. Jak się przyzwyczai to się czyta ok.
Ale w tym wywiadzie http://wywiadowcy.pl/abradab/ Abradab powiedział swoje zdanie na temat książki - niezbyt pozytywne

ocenił(a) film na 7
Saichan

Byłoby mi wstyd, gdybym nie przeczytał książki opowiadającej o osobie, z którą kiedyś nagrywałem muzykę. Abradab twierdzi, że "tam były rzeczy wyssane z palca albo przerobione w irytujący sposób." Przecież to oczywiste, że w książce nie wszystko jest zgodne z prawdą, wiele kwestii to po prostu domysły autora.

stecka95

Ja również czytałam scenariusz filmu całkiem niedawno, bo jakieś 2 tygodnie temu. Mnie osobiście bardzo się podoba. Podoba mi się to, że rozgrywane jest to w różnym czasie, jedna scena się zaczyna inna kończy. Podobają mi się bardzo dialogi.
Osobiście jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i zadowolona, że powstał taki scenariusz. czekam niecierpliwie na film! ;D

ocenił(a) film na 6
Paulina4733

"jedna scena się zaczyna inna kończy"
naprawdę?

loozack

a co w tym dziwnego ?!

ocenił(a) film na 7
Paulina4733

Paulina4733 dziwne, że umiesz czytać heh

ocenił(a) film na 6
adixoso

pewnie nie bez pomocy

loozack

nie hejtujcie:<

ocenił(a) film na 10
stecka95

Scenariusz jest świetny. Przeczytałam w jeden wieczór i bardzo często do niego wracam. Odnoszę wrażenie, że jest tak bardzo "swobodnie" napisany. Autor niczego nie narzuca, nie przedstawia żadnej łzawej historii, w ciekawy sposób pokazuje Magika, Rahima i Fokusa. Bardzo się cieszę, że powstał film. Jeżeli odda klimat książki będzie zajebiście ; )

ocenił(a) film na 4
Aivalar

Świetny?
Może film cos z tego wygrzebie. Łzawy nie jest na pewno, ale nie wydaje mi się jakiś zajebisty. Mimo tego chętnie obejrzę film, z ciekawości po prostu. Muzy się za małolata słuchało a i teraz co jakiś czas się wraca, więc warto by było się czegoś dowiedzieć. Pozdro.

ocenił(a) film na 5
stecka95

a skąd wytrzasnęłaś scenariusz tego filmu ?

ocenił(a) film na 10
Immortal_Stasin

Scenariuszem jest książka Macieja Pisuka "Paktofonika. Przewodnik krytyki politycznej", którą nabyłam w Empiku

ocenił(a) film na 5
Aivalar

ok, dzięki

ocenił(a) film na 8
stecka95

Czytałem scenariusz, faktycznie świetnie obrazuje film - na tyle, że można by go nie oglądać - jeśli z założenia wszystko będzie takie jak opisano.

stecka95

Ma ktoś jeszcze tę/ą książkę na zbytku ? :)

ocenił(a) film na 4
LeVys

http ://cho mik uj.pl/action/SearchFiles?FileName=Maciej+Pisuk+Paktofonika.+Przewodnik+krytyki+p olitycznej&submitSearchFiles=&FileType=all

(pousuwaj spacje)

LeVys

jeśli chcesz drukowaną wersję - do nabycia w Empiku :)

stecka95

dzięki Wam :)

użytkownik usunięty
LeVys

tylko trzeba pamiętać że to jest scenariusz, więc czytając przed filmem można sobie popsuć przyjemność oglądania

ocenił(a) film na 9
stecka95

Siemandero...Mimo iz nie za bardzo czytam ksiazki to akurat wiedzialem ze jak dorwe paktofonike-Przewodnik Krytyki Politycznej...To na pewno Roskmoinie SZYBKO...i tak tez sie stalo...Dorwalem ja w Kwietniu tego roku..i "Lyknolem" w Drodze do Danii...SPODOBALO mi sie...i czekam NIECIERPLIWIE na Film..P.S.Co Myslicie o tym aby moze ktos sie zainteresowal Historia na przyklad Ryska Pei albo nie wiem ZIP Skladu lub Molesty?? W Paktofonice o tyle byla sprawa Precedensowa ze Magik Nie zyje i dlatego ten film powstal jako pierwszy w Polsce..Co myslicie o Innych polskich Ol Schoolowych skladach aby na podstawie ich Historii zrobic Film??Pozdro!!