czy tylko mi się chciało wyjść z sali w połowie filmu :c ?
Wokół tego filmu powstała tak otoczka, że spodziewałem się troche więcej. Fani PFK pewnie widzieli w tym prawdziewe dzieło. Ja osobiście myśle, że to po prostu dobry, polski film. Każdy ma swoje zdanie.
Tak. To był dobry, polski film. Powiedziałabym też, że na wysokim poziomie z perspektywy innych produkcji Made in Poland. Zachęcam wszystkich do obejrzenia, przede wszystkim tych nie-fanów (bo tych drugich zachęcać nie trzeba). Postać Magika jako głównego bohatera pokazana w świetny sposób - mimika, ekspresja, wahania nastroju. Muszę przyznać, że mamy świetnych, młodych aktorów. O Tomaszu nie wspomnę, bo tu mogę być niezbyt obiektywna ;) ale poza jego rolą, cała reszta spisała się na medal.
Niestety również uważam, że jest nieco przereklamowany. Film jest dobry, ale jak każdy nie ustrzegł się błędów. Obsade uważam, za niewątpliwy plus, ale ich gra i ekspresja to już co innego.. Praca kamery była koszmarna, nie bardzo wiem, co reżyser chciał przez to powiedzieć. Poza tym miałam wrażenie, jakby ten film był kręcony trochę na siłę. Piszecie, że Kowalczyk świetny, Schuchardt jeszcze lepszy. Mnie zabrakło emocji, przekazu. Znalazłam go dopiero na sam koniec, gdy skupiłam się na fakcie, że film oparty jest na prawdziwej historii. Ale sądzę, że nie powinnam musieć się nad tym zastanawiać. Nawet Gustaw ( dla mnie najlepsza rola obok Magika ) nie sprostał roli. Niestety "Jesteś Bogiem" jest trochę bezpłciowy i może gdyby poświęcili na jego dopracowanie z pół roku, coś by z tego było. Mimo wszystko uważam, że warto ten film zobaczyć i mieć o nim swoje zdanie.
Jestem fanką paktofoniki i muszę przyznać, że spodziewałam się czegoś więcej... Zawiodłam się. Film oceniam 5/10.
A czego się spodziewałaś? Rahim i Fokus powiedzieli o tym filmie już wszystko: http://www.rmf24.pl/kultura/news-rahim-i-fokus-o-jestes-bogiem-efekt-finalny-jes t-rewelacyjny,nId,634632
Przyjmuję, że jeśli 66.666666% składu PFK mówi, że to autentyk - to ja w to wierze.
Najlepsze jest to, że nagle narobiło się fanów i znawców Paktofoniki, a co niektórzy myślą, że Magik na premierze w Warszawie rozdawał autografy ... -,-
Filmu nie oglądałam. Obejrzę jak się to wszystko uspokoi.
Na filmweb filmy, które mają notę 7.8 to dobre filmy, zazwyczaj ocena oddaje wartości filmu. W tym przypadku zdecydowanie nie.
Nie moge zrozumieć jak film ze słabą obsadą, bez "polotu" i w dodatku opowiadający historię patologii może osiągnąć taką ocenę... Historia z życia wzięta przedstawiona w tym filmie powinna moim zdaniem być ukrywana przez bohaterów a nie wręcz odwrotnie oni się tym szczycą.
zastanawiam się kto poszedł na ten film, a właściwie kto poszedł i wystawił tak wysoką ocenę..
Piosenki Paktofoniki, a na czele ich "jestem bogiem" moim zdaniem to przesada... Czy się jest wierzącym czy nie do Boga porównywać się nie powinien.