6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Wszystko w tym filmie jest szare i okropne, zero polotu, zero flow. Okropni są bohaterowie.
Najbardziej nie podobała mi się postać fokusa (nudziarz, irytował mnie przez 2 godziny).
Mało w tym hip hopu a dużo dłużyzny, głupich dialogów .... na uwagę zasługuje jedynie pan
notariusz z wesela.
Jedyne co jest dobre w tym 'arcydziele' to piosenki pfk (oczywiście te prawdziwe)
Dodam, że jestem fanką paktofoniki i fokusa,
Mam nadzieję, że ten film pomoże chociaż w wypromowaniu nowej płyty Fokusa i Raha.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
nNesti

ja akurat mam mieszane uczucia co do np. wspolpracy Fokusa z Doda ale .... nie mi to oceniac.
Na pewno pomoze ... bez obaw .

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
nNesti

Zgadzam się w 100% ! Wyjęłaś mi dosłownie z ust tą wypowiedź.

użytkownik usunięty
nNesti

Takie są właśnie dramaty. Dość negatywną opinię sobie wystawiasz, argumentując film nudą. "Odyseja Kosmiczna" choć dla wielu nudna i męcząca jest jednym z najwybitniejszych filmów w historii kina, także "nuda" to słaby argument, używany często przez dyletantów filmowych.
A wystawiając ocenę 1 właśnie nim jesteś.

ocenił(a) film na 1

Hmmm nazwać mnie dyletantem filmowym to tak trochę nie ładnie. A tak poza tym to pozdrawiam wszystkie osoby, które się ze mną zgadzają. A co do filmu to powtarzam ZERO FLOW ;)!

ocenił(a) film na 6
nNesti

Wow oceniłaś ten film na 1 ! Ależ ty jesteś zbuntowana.
Widzisz i nie grzmisz... :(

użytkownik usunięty
nNesti

Ładnie, nie ładnie... ważne, że szczerze. Nie nazywam cię tak, bo masz inną opinię niż ja, a dlatego, że nie masz żadnych argumentów, bo ani 'nuda', ani 'brak flow' (cokolwiek to znaczy w kinematografii) nim nie jest. Zatem wniosek jest jeden - jesteś dyletantem.

ocenił(a) film na 9

Zdecydowanie zgadzam sie z przedmówcą. Chociażby gra aktorska, mimika twarzy, charakterystyczne gesty i zachowania zasługują tutaj na dużo wyżej niż 1. Nie wspominając o tym, że to film biograficzny, więc na próżno tutaj szukać "flow", efektów specjalnych, ziomków ze słuchafonami na uszach słuchających Libera i Donia. To odwzorowanie czasów lat 90-tych w śląskich blokowiskach, gdzie jedynym sposobem na zarobienie dla "chłopaków z osiedla" było "bieganie", lub nagrywanie. Moim zdaniem film dość podobny do historii Eminem'a z "8 mile", jednak taki bardziej nasz. Mnie bardzo się podobał

ocenił(a) film na 1

a co mnie to obchodzi że brak flow nic nie znaczy w kinematogafii HAHAHAHAH jakby to miało jakieś znaczenie..... powtarzam jeszcze raz w tym filmie NIE MA FLOW natomiast w tekstach paktofoniki JEST . Jak mówię że się na filmie NUDZIŁAM to znaczy, że tak było. Ocenę 10 mogę dać filmowi, który mnie zaciekawi, natomiast 'jestes bogiem' dostaje 1 i koniec. Szkoda że, 'jestes bogiem' omija teksty paktofoniki i skupia się na przedstawieniu Magika nie jako twórcy świetnych tekstów tylko chłopaka z blokowiska z problemami. Pozdrawiam i życzę udanego flow w odpisywaniu o ile będzie odpis hehehhehe :)

użytkownik usunięty
nNesti

Raczej nie chce mi się merytorycznie odpisywać takiemu dyletantowi jak ty. "nie ma floł to 1, jest flouu to dycha leci". Skąd tacy idioci się biorą? Nie ma to jak system jedynkowo-dziesiątkowy, czyli 10, gdy mi się podobał i 1, gdy mi się nie podobał. Przez takich userów jak ty ta strona i jej wiarygodność zeszła na dno i poszła się jebać.

ocenił(a) film na 1

booo nie ładnie wyzywać mnie od idiotek :((( tak sobie myślę, że skoro takie filmy i bohaterowie cię kręcą to pewnie musisz być nieźle nudnym chłopakiem. no ale... kwestia gustu Pozdrawiam once again !

użytkownik usunięty
nNesti

nie jestem chłopakiem, a ty nie masz żadnych argumentów co do filmu oprócz "brak flouuu", co jest lekko żałosne i udowadniasz tym, że nie znasz się na kinie, więc ja po prostu wyciągam wnioski - jesteś idiotą i dyletantem filmowym.

ocenił(a) film na 1

sss,,,,, spadaj .. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1

nuda.

użytkownik usunięty
nNesti

Nie nuda, tylko "brak flouuu". Poniżej pewnego poziomu nie schodzę. Bez odbioru.

ocenił(a) film na 8
nNesti

Nie kompromituj się. Ty na pewno byś miała lepsze flow jak uczyłabyś się rapować przez kilka miesięcy na potrzeby filmu. Poza tym film na pewno zasługuję na wyższą ocenę niż 1

nNesti

Mam to samo odczucie. Bohaterowie przerysowani jakoś, przewidywalni w pewnym momencie. Nie pokazano w tym filmie tego co najciekawsze, czyli postaci Magika. Wolę filmy, które są bardziej realistyczne- bo życie jest bardziej złożone. A ten film faktycznie przypomina 8 milę- co niestety tylko świadczy o tym że jest nie do końca autentyczny. Reżyser pewnie chciał, żeby był przez to bardziej medialny. To może być ciekawe, dla tych którzy nie znali PFK i nie czytali o nich. Ale dla kogoś kto bardziej czuje ten klimat to jest mało autentyczne i po prostu nudne. Szkoda, bo potencjał tego filmu był duży. Ci, którzy znali historię PFK i Magika a chcieli się czegoś więcej dowiedzieć o PFK, niczego się więcej nie dowiedzą.

ocenił(a) film na 1
Simonz09

dokładnie.

ocenił(a) film na 1
nNesti

sztuczne jak worek na smieci.
sztywne jak jaruzela.