6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

paktofonika

ocenił(a) film na 8

ciekawe ilu z was kupiło oryginalne płyki

kinematografie i archiwum kinematografi ^^

ocenił(a) film na 8
chabek88

Ja kupiłem i jestem z nich dumny.

ocenił(a) film na 8
Zodiak4Fun

no to nie jestem sam : )

użytkownik usunięty
chabek88

ja nie kupiłem

ocenił(a) film na 8
chabek88

Ja i nawet jeszcze Jestem Bogiem EP ;)

chabek88

Nie musiałem, dostałem w prezencie :D

ocenił(a) film na 7
chabek88

A ja w kupiłem sobie w tamtych czasach oryginalną kasetę (tak, tak, było kiedyś coś takiego jak kasety magnetofonowe) z "Kinematografią", którą przekatowałem setki (jeśli nie tysiące) razy na swoim wysłużonym walkmenie Philipsa :) Aż mi się łezka w oku zakręciła ;]

ocenił(a) film na 8
Dzida_86

no racja pfka albo k 44 codzienie katowane na walmenach albo zwykłych wiezach :D

mam nadzieje ,ze film spełni moje oczekiwania :)

ocenił(a) film na 7
chabek88

Ehh, to były czasy... Co do filmu to też nie mogę się już doczekać, myślę że będzie kozak. Pozdro.

ocenił(a) film na 8
Dzida_86

ahh, też miałam kasetę Kinematografii , dopiero po paru latach płytę ^^

Dzida_86

A ja na discmanie od razu słuchałem.Repeat zawsze było ;p

chabek88

Ja mam przegrywaną kasetę magnetofonową:D To były czasy:D

ocenił(a) film na 8
alien_2

no zdobycie kasety magbnetofonowej w dodatku oryginalnej ..to juz coś :P

ocenił(a) film na 9
chabek88

"Archiwum..." mam oryginalne, niestety "Kinematografie" ze stadionu.

ocenił(a) film na 5
Olala86

Ściągnąłem bo mi szkoda pieniędzy na oryginał.

ocenił(a) film na 7
chabek88

Oczywiście, że kupiony legal! Polskich wykonawców się wspiera i tyle.

ocenił(a) film na 8
dorcia_ma

dokładnie trzeba wspierać wykonawców "kupujcie polskie rap płyty ! "

ocenił(a) film na 8
dorcia_ma

Przykro mi.. ale wsparłeś złodzieja a nie polskiego wykonawcę. Proponuję przeczytać książkę, bądź czekać na film.. choć w innych wywiadach chłopcy z PFK też wspominali jak zostali wyruchani przez wydawcę.

Dlatego też tej płyty nie kupię, bo chłopcy z PFK grosza z moich pieniędzy nie zobaczą.

ocenił(a) film na 7
gregol

"Wsparłam" jak już.
Ja nie widziałam żadnego takiego wywiadu. Płyty kupiłam blisko 10 lat temu i nawet jeśli chłopacy z moich 40 zł wydanych na jedną płytę mieli dostać 5zł - to już coś. Przynajmniej w swojej świadomości, staram się jakoś wspierać polski rynek muzyczny, który przez bezmyślne klikanie "download" leży. A co leci teraz w radiu - to to jest tego wynik.

ocenił(a) film na 8
dorcia_ma

sorry, odpowiedziałem standardowo do użytkownika, nie zwróciłem uwagi na nick.

Nie mam w domu książki o PKF (polecam przeczytać przed premierą), więc nie przytoczę tego fragmentu. Ale o ile dobrze pamiętam, to z Twojego zakupu nawet grosz nie trafił do nich. I w tym wypadku (niestety nie wiedząc) wsparłaś nie rynek muzyczny a złodzieja, żerującego na młodych i wzrastających zespołach w tamtych czasach.

A co do kupowania płyt, to jestem akurat osobą, która akurat polskie płyty kupuje a nie kradnie.

ocenił(a) film na 10
gregol

Kasy nie dostali tylko za składankę na której były trzy kawałki PFK. Za "Kinematografię" dostali normalnie pieniądze.

ocenił(a) film na 5
dorcia_ma

No jestem ciekaw, czy kupujesz każdy krążek

ocenił(a) film na 7
Dragit17

Kupowałam to co mi się podobało. Teraz jest mało takich wykonawców, którzy skłonili by mnie do tego.

ocenił(a) film na 6
chabek88

" no zdobycie kasety magbnetofonowej w dodatku oryginalnej ..to juz coś :P "

Na allegro zawsze praktycznie jest aukcja ; )

Oryginalną mam "Kinematografię", jeszcze dojdzie "Archiwum Kinematografii" wkrótce. Kupienie choćby jednej z tych płyt, to dla każdego szanującego się fana PFK nie powinno być żadnym wyczynem. Dlaczego ?
Mówimy tutaj o kosztach rzędu ZALEDWIE 30 zł, za taki rap to są naprawdę GROSZE.

Cieszmy się, że egzemplarze są cały czas w produkcji. Za płytę zespołu Grammatik "Światła Miasta" trzeba liczyć na wydatek ok. 200 zł :) Same unikaty chodzą po allegro, jeszcze często ich nie ma w ogóle.

ocenił(a) film na 8
brk91

dokładnie próbuje uzupełnic kolekcje ale ciezko nawet na allegro np. takie płyty jak omp ..wilanów zobacz róznice czy obóz t,a sa praktycznie nie osiagalne :(

ocenił(a) film na 8
chabek88

Nie dostałem w sklepie :'( Ale za to mam K44 pierwsze :)

ocenił(a) film na 9
chabek88

W tamtych latach miałem kasetkę kinematografi którą dostałem na gwiazdkę puźniej jak rodzice zakupili odtwarzacz CD zakupiłem sobie kinematografie , archiwum , księgę tajemniczą , które zmasakrowałem od ciągłego słuchania niedawno zakupiłem nowe czyściutkie płytki z których jestem dumny i mam całą kolekcyjkę trzech płytek Kalibra trzech PFK i koncercik których nie oddał bym za żadne skarby

ocenił(a) film na 8
OLIN1

ja tez własnie kolekcjonuje kolekcje klasyki polskiego rapu zdobyłem wszystkie trzy płytki kalibra , posiadam pierwsza paktofoniki i warszafskiego deszczu ..bedzie kasa napewno kupie kolejne POZDRAWIAM !

ocenił(a) film na 7
chabek88

psssss tam oryginalne płyty - kto ma singiel "Jestem Bogiem" hehehe bo ja mam ;)

ocenił(a) film na 8
Bydghost

Też mam i sobie bardzo to cenię :)