6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205955
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Jesli ktos nie interesuje sie kultura hip hopu i w ogole nie ma z nią styczności to po pierwsze nie powinien się tutaj wypowiadać. Klimat tego filmu trzeba poprostu czuć, a nie wypowiadać się, że jest to jakies niby "promowanie ćpunow" . A jeśli już chodzi o to to palenie zioła zostało tam ukazane tylko jakieś 2 razy i to krótko. nie wiem co to ma wspólnego z promocją narkomanii. na klipach muzycznych ten motyw występuje zresztą często i niczego podobnego nie promuje. Bo w ógole to najlatwiej jest znaleźć jakis błachy punkt zaczepienia, dzięki któremu latwo skrytykować dobrą tworczosc i prymitywnie stawiać na swoim. powtarzam - nie udławcie sie hejty ;]

ocenił(a) film na 4
kw0409

Słucham hip hopu od wczesnych lat 90-tych. Ten film nie jest promocją ćpunów, tylko super zabiegiem marketingowym propagującym Paktofonikę i przekłamującym wiele faktów. Wszystko jest tu sztuczne!!! Zerknij teraz na OLIS i zobacz co jest w czołówce. Przypadek? Nie sądzę! Premiera Pokahontaz na listopad 2012. Przypadek? Nie sądze!
Ktoś tu myśli o pieniądzach! Zgadnij kto?

użytkownik usunięty
czaarodziej

Zawiść w czystej postaci.

ocenił(a) film na 4

Piszesz takie głupoty bo : nie umiesz ocenić faktów, lub zupełnie ich nie znasz.
Czekałem z wielką niecierpliwością na ten film, a on okazał się bublem przekłamującym prawdę. Papką dla mas, a nie filmem dla prawdziwych fanów i ludzi którzy mają pojęcie o hip - hopie.

użytkownik usunięty
czaarodziej

No i jeszcze ignorancja :) Pooglądaj konferencje i wywiady z twórcami oraz członkami zespołu.

ocenił(a) film na 4

U ciebie jest bardzo widoczna cecha - naiwność! Fokus z Rahimem tylko ręce zacierają do liczenia kasy. Ponadto Rahim odkuł się na Kozaku.
Jak się douczysz to może porozmawiamy. Chyba że jesteś tym widzem z medialnej łapanki, który wybrał się na ten film , bo albo widział zwiastun, albo słyszał że wojewódzki poleca:)

użytkownik usunięty
czaarodziej

Filmu nie oglądałem, lecz bardzo chciałbym. Dlaczego patrzysz ludziom w portfel zamiast obiektywnie ocenić film? Boli Cię to, że zarobili? Nie ukrywali, że to nie jest dokument. Przeżyłeś zawód tylko dlatego, że wcześniej nie sprawdziłeś u źródła na co dokładnie idziesz do kina.

A jak możesz polemizować z kimś na temat filmy, którego nie widziałeś/łaś? Nie sądzę, że gdziekolwiek było napisane: "Film <<Jesteś bogiem>> nie pokazuje za dużo prawdy i przeinacza fakty. Powstał tylko i wyłącznie dla pieniędzy a nazwa Paktofonika i postać Magika są wykorzystane tylko i wyłącznie w celu podsycenia zainteresowania." Czytałeś/aś gdzieś coś takiego bo ja nie. Poszłam na film bo był reklamowany jako historia zespołu a to że historii zespołu w tym wszystkim tak naprawdę jest niewiele to już nikt nie powiedział. Jak chcieli zrobić fikcję, to można było od początku do końca.

ocenił(a) film na 4

Nie oglądałeś!?! I zabierasz zdanie w tym temacie???
Trochę to zakrawa o śmieszność!

ocenił(a) film na 6
czaarodziej

Dodam, tylko żebyście sobie sprawdzili jeżeli tego jeszcze nei zrobiliscie co powiedział Abradab na temat tego filmu :)

ocenił(a) film na 4
loozack

Sprawdziłem. Polecam także zapoznanie się z oświadczeniem Kozaka na temat filmu.

ocenił(a) film na 6
czaarodziej

Zapoznałem. Bez odbioru

ocenił(a) film na 9
czaarodziej

a nawet jesli to zrobili dla hajsu nie zmienia faktu ze robili kawal dobrego rapu w mlodosci wiec niech sobie zarobia , zycze im jak najlepiej ;)

ocenił(a) film na 4
Rozyk0700

Rzeczywiście to ich sprawa i tego nie neguje. Tylko niech nie mówia że ten film to historia Paktofoniki , bo tak nie jest. Druga sprawa że powinni otwarcie powiedzieć w jakim celu ten projekt został zrealizowany i że jest częścia dużego planu marketingowego , który już się sprawdza. Zobacz OLIS.

ocenił(a) film na 6
kw0409

Odpowiedz mu w temacie zamiast otwierać nowy temat.

kw0409

Kolego, żeby stwierdzić że jakieś danie jest pyszne nie trzeba być kucharzem i wiedzieć jak i z czego zostało zrobione, więc teksty w stylu" "Jesli ktos nie interesuje sie kultura hip hopu i w ogole nie ma z nią styczności to po pierwsze nie powinien się tutaj wypowiadać." wsadź sobie głęboko w dupe ignoranncie.

ocenił(a) film na 1
Bialy_Pielgrzym

Hip hop nie jest żadną kulturą, a jedynie subkulturą.

ocenił(a) film na 7
kw0409

Akurat z tym się zgodzę, ten kto nie ma pojęcia o hip- hopie a wybiera się na film o PFK, najczęściej zaczyna go hejtować, tylko po to aby zniszczyć czyjąś twórczość. Ja osobiście nie byłam na tym w kinie (kasy nie ma i kino zbyt daleko), ale przeczytałam sceniariusz i osobiście uważam, że lepiej zrobiłam. Ciekawi mnie to, że kiedyś nie było takiego szumu, jak była w kinie 8 mila, przecież powinno być jeszcze więcej szumu o to, a teraz jak weszedł film do kin o PFK to od razu tłumy fanów się znalazły, za pół roku nie bd słowa o tym. Ciekawe, gdzie byli ci wszyscy "fani" zanim weszedł film.

ocenił(a) film na 8
natalka13213

nie mam pojęcia o hip - hopie, po obejrzeniu filmu (który oceniam na 8) zaczęłam słuchać Paktofoniki, nie mogę się oderwać od mp3. Gdyby nie film, może nigdy nie poznałabym ich świetnej twórczości. Wydaje mi się, że do poznania się na dobrym filmie i dobrej muzyce nie trzeba być specjalnym znawcą

ocenił(a) film na 7
annikki27

Powiedziałam najczęściej, jak komuś się spodobał to jeszcze lepiej :) Na początku jakiś rok, półtora temu jak zaczęłam słychać Paktofoniki to też nie mogłam od tego oderwać się ;DD

ocenił(a) film na 2
natalka13213

" ten kto nie ma pojęcia o hip- hopie a wybiera się na film o PFK, najczęściej zaczyna go hejtować, tylko po to aby zniszczyć czyjąś twórczość."

Kto niszczy czyją twórczość? I niby w jaki sposób?

ocenił(a) film na 7
katkanna

Każdy artysta ma swoich fanów i antyfanów. Antyfani hejtują wszystko co ta sławna osoba rb, tylko po to aby go publicznie wyśmiać i zniszczyć. Np, antyfan PFK bd mówił, że ten film to promowanie zioła, a Magik się zabił bo był naćpany. Takie pier.dolenie 3 po 3. Albo antyfan Justina Biebera bd mówił że to ciota, który wygląda jak dziewczyna, lub antyfan Madonny bd mówił, że jej teledyski są zbyt seksistowskie na taką starą kobietę, nie dbając nawet o znajomość faktów.

ocenił(a) film na 10
natalka13213

Tylko ci hejtuja PFK i Magika, a traci na tym nota filmu jeszcze 3 tygodnie temu mial srednia 8.0 ale dzieki trollom i hejterka ma juz tylko 7,7 !!
Polska to glupi kraj wychwala sie glupote a gardzi madroscia i prawda !!

ocenił(a) film na 7
bormann_maly_recenzent

Nareszcie ktoś kto uważa tak samo jak ja! Dziękuję ;D

ocenił(a) film na 6
bormann_maly_recenzent

Bo ten film nie zasługuje na 8 tylko na solidne 7 taka prawda.

ocenił(a) film na 7
HanysBoy89

Dokładnie tak.

ocenił(a) film na 10
karol_bc

Kazdy ma swoja subiektywna ocene :)...ale sa tez i trolle i hejterki ktore dawaja ponizej mocnej 7-demki :)

ocenił(a) film na 2
kw0409

"Jesli ktos nie interesuje sie kultura hip hopu i w ogole nie ma z nią styczności to po pierwsze nie powinien się tutaj wypowiadać."

Jeśli ktos nie był na wojnie lub nie interesuje się militariami, nie powinien komentować filmów wojennych.
Jeśli ktoś nie żył w XIV wieku albo nie jest abolswentem historii, nie powinien komentować filmów kostiumowych.
Jeśli ktoś nie jest gejem, nie powinien komentować filmów o gejach.
Można tak pieprzyć w nieskończoność, coraz bardziej absurdalnie.

ocenił(a) film na 6
katkanna

Trafny komentarz ; ]
Ja rap sluchalem w gimnazjum i glownie wlasnie pfk teraz mi juz przeszlo. Jestem z Katowic, znam zycie w tym miescie i jak kiedys w nim bylo. Film jest dobry nie powiem ale nie róbmy z niego jakiegoś dzieła, osobiście lepszym filmem jest moim zdaniem "Skazany na bluesa" lub przynajmniej nie bylo w nim tyle nieścisłości co w "Jesteś Bogiem". I to jest moja obiektywna opinia a nie bo Wojewodzki zachwala, bo znajomym sie podobalo, bo film jest modny.
A skad tyle hejtów w komnatarzach pod tym filmem? To wlasnie srodowisko HH zwlaszcza współcześnie ma wsród milosnikow rapu tyle nienawisci czy przeklenstw a potem rośnie nam spaczona młodzież...

ocenił(a) film na 6
kw0409

Ale to jest forum o FILMACH nie o MUZYCE, więc każdy kto chce powienien sie wypowiadać niezależnie od tego czy słucha hh, dance czy metalu ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem