6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Jezu ten magik to skończony debil, debil i jeszcze raz debil jak można zapomnieć zakupów z pod sklepu? dlaczego nakręcili film o biografii takiego neandertalczyka, co on niby takiego dokonał nagrał jedna piosenkę w której śpiewa a raczej mówi ze jest bogiem a tak naprawdę to życiowy nieudacznik który nie potrafi wziąć życia w swoje ręce i dlatego się zabija i to jeszcze w wigilie na oczach ojca ,jakby nie mógł iść do normalnej pracy zamiast się opi-dalac rozumiem nie miał wykształcenia ale on nawet na jakąś budowę nie poszedł albo na sprzątanie ulic i teraz została ta samotna kobieta z tym dzieckiem chociaż może to nawet lepiej i tak nie pomagał gnój

ocenił(a) film na 8
deadpool11

Najwidoczniej nie masz pojęcia o polskim rapie skoro piszesz: ''co on niby takiego dokonał nagrał jedna piosenkę w której śpiewa a raczej mówi ze jest bogiem'' - po pierwsze to nie śpiewa i nie mówi tylko rapuje, jeśli sądzisz, że nic nie dokonał to poczytaj o takim składzie jak Kaliber 44 a jeśli chodzi o jego samobójstwo, to było one najprawdopodobniej spowodowane schizofrenią.

ocenił(a) film na 7
Charleston

O niczym nie ma pojęcia,po filmie usłyszał hasło "Paktofonika" i w ogóle myśli,że to film stricte biograficzny.

deadpool11

Nie zabił się w wigilię - tylko II dzień świąt nad ranem.

Dexterb

co to za różnica .

ocenił(a) film na 7
deadpool11

Żadna,tylko pokazuje jakie masz pojęcie o temacie

ocenił(a) film na 7
deadpool11

pomiędzy wigilią Bożego Narodzenia a drugim dniem świąt jest gigantyczna różnica ... zapytaj swego faroża

alone_in_the_dark

różnica co najmniej 25 godzin ;)

deadpool11

nie masz pojęcia o polskim i hip-hopie! i jesteś gupi i niedorozwinięty! I nie zabił sie w wigilie tylko w drugi dzień świąt (w dodatku nad ranem cymbale!) a to jest kolosalna różnica, i wogóle jakim prawem obrażasz taki wspaniały film i podnosisz ciśnienie gimbusom

ocenił(a) film na 7
infrared118

chcesz dać mi ironię ? najpierw zorientuj się w temacie

alone_in_the_dark

Z tego co pamiętam, to swoją wypowiedź skierowałem do autora wątku, ale skoro poczułeś się osobiście dotknięty to bardzo mi jest przykro.
Ironia? Chciałem tylko delikatnie zasugerować, że kłótnia o to, w który dzień świąt magik wykonał swój słynny lot zakrawa już na groteskę.

PS. czy użytkownicy tego forum mają zamiar pobić jakiś rekord w używania zwrotów "nie masz pojęcia w temacie", "zorientuj się w temacie"? Jeżeli tak, to fajna inicjatywa, jeżeli nie, to zacznijcie używać jakiegoś innego słownictwa w celu uwypuklenia waszej ogromnej wiedzy o hip hopie, bo to "pojęcie o temacie" już się nudne zrobiło.

ocenił(a) film na 7
infrared118

"Z tego co pamiętam, to swoją wypowiedź skierowałem do autora wątku"
A z tego co ja pamiętam to forum publiczne co daje mi takie samo prawo na odpowiedź.

" ale skoro poczułeś się osobiście dotknięty "
nie poczułem się dotknięty ... po prostu odpisałem

" to bardzo mi jest przykro. "
nie jest Ci przykro sądząc po tym co napisałeś dalej :)

"Chciałem tylko delikatnie zasugerować, że kłótnia o to, w który dzień świąt magik wykonał swój słynny lot zakrawa już na groteskę." Nie nazwałbym tego kłótnią to był raczej żart

A co do pojęcia o temacie - miałem na myśli odbiorców , których Ty wskazujesz jako gimbusów - co mija się z prawdą , bo nie tylko gimbaza jest odbiorcami , ale oczywiście możesz dalej polemizować z faktami.

alone_in_the_dark

Gimbusami nazwałem tych szczekaczy wyżej (którym do podniesienia ciśnienia wystarczy najmniejsza wzmianka krytykująca ten film) a nie odbiorców filmu. Tu się z tobą zgadzam - nie tylko gimbaza jest odbiorcami, tak samo jak nie tylko małe dziewczynki oglądają My little pony, i nie tylko kobiety zachwycają się "Rozważną i romantyczną". Zawsze znajdą się jakieś wyjątki :)

ocenił(a) film na 7
infrared118

To nie kwestia wyjątków ... PFK grała ponad 10 lat temu i starsi fanowi są zarówno odbiorcami jak i Ci nowi fani, którzy nie koniecznie są w wieku gimnazjalnym.
Wniosek jest prosty : wyjątkiem prędzej jest ta gimbaza , o której wspominasz.

ocenił(a) film na 1
alone_in_the_dark

jetesś PEDAŁEMMMM

deadpool11

wtf!? '' Jezu ten magik to skończony debil, debil i jeszcze raz debil jak można zapomnieć zakupów z pod sklepu? dlaczego nakręcili film o biografii takiego neandertalczyka, co on niby takiego dokonał nagrał jedna piosenkę w której śpiewa a raczej mówi ze jest bogiem a tak naprawdę to życiowy nieudacznik który nie potrafi wziąć życia w swoje ręce i dlatego się zabija i to jeszcze w wigilie na oczach ojca ,jakby nie mógł iść do normalnej pracy zamiast się opi-dalac rozumiem nie miał wykształcenia ale on nawet na jakąś budowę nie poszedł albo na sprzątanie ulic i teraz została ta samotna kobieta z tym dzieckiem chociaż może to nawet lepiej i tak nie pomagał gnój"
Człowieku, to nie Magik był "nieprzystosowany" do społeczeństwa tylko społeczeństwo nie było ''przystosowane'' do Magika. Temat rzeka. Bo mieszkamy w Polsce. W ''Grajdole'' Gdyby ktoś zwrócił na Niego uwagę nie doszłoby do tragedii. Denerwują mnie ludzie, którzy zawsze wszystko mieli pod dostatkiem, chodzili do dobrych szkół, ''wychowali'' się w ''dobrym'' społeczeństwie. Prawda jest inna. Szare, szare, wszystko szare. Nie mieszkamy na Majorce wśród palm, tylko w ''Grajdole'' On Krzyczał! o pomoc, czy naprawdę ludzie którzy byli obok (niby obok, a jednak tak daleko) nic nie zauważyli? Czasem trzeba stanąć, rozejrzeć się wkoło, a nie zapier... jak głupi ślepiec, powinno się zatrzymać i rozejrzeć dookoła, spojrzeć ludziom w oczy i zobaczyć, nie oczami, nie słuchem, ani innym zmysłem, trzeba poczuć sercem, 6-zmysłem żeby dostrzec prawdę. A co do Magika, myślę, że On był Bogiem, Bogiem muzyki, którą kochał, w którą wierzył i której ufał, nie znałam Go, (niestety), ale wychowałam się na Jego muzyce dlatego nie mogę być obojętna , jeśli jakiś ktoś'' niezrozumiawszy'':) Jego historii, tym bardziej nic nie rozumiejący, bo to była tragedia, jak zawsze kiedy człowiek popełnia samobójstwo, stwierdza, że ''On jest kretynem'', wku...iłam się, Magik był genialny, dobry, rewelacyjny, był geniuszem w swoim fachu, do tego nieludzko przystojnym ojcem i mężem, Jedyna (:) :):):):):):)) Jego wada polega na tym, że On Był. Ale może to i dobrze. Ryszard Riedel też umarł młodo. Może to jest właśnie zagadka nieśmiertelności?? Umrzeć młodo.Mam prośbę, jeśli masz najnowszego smartfona czy jak to się tam nazywa i nie masz pojęcia o życiu ani o muzyce to zanim się odezwiesz wpisz sobie w Google temat na jaki chcesz się wypowiadać, poczytaj, a potem określ swoje stanowisko. Musisz mieć pewność o czy mówisz. Magik rządzi:):):):):)

susan9999999

To co napisałaś to bzdura. Totalna bzdura. Na czym polega nie przystosowanie społeczeństwa do Magika? Piszesz, ze temat rzeka, a nie rozwijasz tego w żaden logiczny sposób. To raz. Dwa: co ma do samobójstwa Magika to, ze to Polska?! Bo w polskim grajdole nikt nie dostrzegł takiego talentu, nie zaproponował wielkiego kontraktu a tym samym nie uchronił przed śmiercią?
Nawet nie chce mi sie pytać o pozostałą część... Jak się maja do tego wszystkiego ludzie, którzy wychowali sie w dobrym społeczeństwie?

boskam

:) miło mi, że ktoś przeczytał mój komentarz. Uważasz, że to co napisałam to bzdura. Może. Każdy ma prawo wypowiedzieć się o tym co myśli. Co czuje. :) Pozdrawiam specjalnie dla boskam:):):)

susan9999999

Dziękuję, również pozdrawiam. Liczyłam na jakieś uzasadnienie Twojej wypowiedzi...

ocenił(a) film na 7
deadpool11

Piotr Łuszcz na zawsze pozostanie w naszych sercach. Jako reprezentant biedy mogę stwierdzić , że Pan Magik był geniuszem i wizjonerem o artystycznej duszy , który po prostu miał pier**loną schizofrenię i popalał za dużo trawy :(

TheAmazingPudding

raczej był debilem który na zawsze pozostanie w mojej dupie

ocenił(a) film na 7
użytkownik usunięty
TheAmazingPudding

miał pier.doloną schizofrenię i mózg wypełniony Marią :)

deadpool11

magik to mnie h... obchodzi ale ty piszac "z pod sklepu" tez poakzujesz ze jestes takim samym debilem jak ten magik hahahaah