PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=450915}

Jestem na tak

Yes Man
2008
7,0 214 tys. ocen
7,0 10 1 213882
6,1 38 krytyków
Jestem na tak
powrót do forum filmu Jestem na tak

Naprawdę tego nie rozumiem.Czy ludzie obecnie są tak mało wymagający czy zadziałała magia
Jima ?
Sam musiałem się dobrze zastanowić czy dać ocenę 5 bo ten film ani śmieszny ani ciekawy.
Stanowczo najgorsza komedia z Jimem jaką oglądałem.

ocenił(a) film na 8
Phantom_5

Są gusta i guściki. Według mnie to jedna z najlepszych komedii jakie oglądałem. Nie było tego dużo, ale jednak. W końcu nie musiałem się patrzeć na jakieś bezsensowne historie, z których nic na koniec nie wyciągałem.

Tutaj znalazłem dobry soundtrack, ciekawą historie dającą do myślenia, świetnego aktora (ów - lubię filmy z Cooperem) i mało żałosnych scen, jak to bywa w komediach.

ocenił(a) film na 5
NexaT

Ciekawa historie ? Dajaca do myslenia ?
Jesli nie masz 15 lat i nie pochodzisz z rodziny robotniczej to wspolczuje.

ocenił(a) film na 8
Phantom_5

Tak. Wystarczy przyjrzeć się zmianie głównego bohatera. Jego podejścia do życia. Tak, ten film daje do myślenia, w przeciwieństwie do innych komedii.

ocenił(a) film na 7
Phantom_5

Może bo to jeden ze śmieszniejszych filmów Carreya a do tego z przesłaniem.

ocenił(a) film na 5
Phantom_5

Polskie społeczeństwo jest mało wymagające, staram się z tym pogodzić.

A film często irytował. Dobrze że jakiś pedał nie zapytał czy mu lachy nie zrobi, bo babcia przynajmniej ulżyła ;)

użytkownik usunięty
krisimovie

bo polskie społeczeństwo jest na NIE :)
a właśnie w każdej komedyjce Carreya jest ukryte jakieś małe przesłanie, te poważniejsze filmy nie są do końca udane w jego wykonaniu ale komedie jak najbardziej, niby głupie a coś w nich jest czyli jednym słowem sztuka :)

ocenił(a) film na 5

Sztuka? Raczej prostota.
Tylko takie filmy są łatwe do realizacji, nie trzeba się wysilać nai żeby taki zrobić ani zrozumieć.

użytkownik usunięty
krisimovie

ale wg mnie w tej prostocie jest coś więcej, film z pozoru płytki zawiera podstawowe prawdy, o życiu takie o których sie zapomina na codzień i tak jest w każdej komedii z Carreyem, filmy lekkie, łatwe i przyjemne ale jednak w ostateczności ciekawe

ocenił(a) film na 8
krisimovie

oj tam, oj tam, sztywniak z ciebie i tyle ;)
Czego oczekiwałeś? Monty Pythona? To inna półka, ale film jest super pozytywny i to jest zdecydowanie duży plus. To jest wartość dodana, podobnie jak w przypadku francuskich "Nietykalnych". Nietykalni może bardziej wartościowi, ale Jim śmieszniejszy.

ocenił(a) film na 5
clavier

Wartości szukaj w realnym życiu, na dobre ci wyjdzie ;)

Nietykalni, to przede wszystkim dobra historyjka, pozytywna i w niczym nie irytuje, a mnie akurat śmieszyła bardziej, mimo że bez Careya który saam w sobie jest śmieszny.

ocenił(a) film na 8
krisimovie

w realu znalazłem, spoko ;)
A do filmów staram się podchodzić z dystansem i wyczuciem gatunku. W swoim gatunku z serii głupie komedie na relaks "Jestem na tak", broni się nieźle. Plus oczywiście ta wartość dodana- zastrzyk pozytywnej energii, o której tak wiele osób pisze.

"Jestem na tak", dotyczy myślę szerszego problemu niż "Nietykalni". Większość z nas przeżywa mniej lub bardziej frustracje w pracy i w relacjach damsko-męskich, potrafi zidentyfikować się z Jimem i w tym też tkwi siła filmu. Wczoraj oglądałem ponownie w TVN& i stwierdzam, że broni się nawet za drugim razem.

Czy podobały ci się filmy: Ted, Szefowie, wrogowie, Daję nam rok, czy komedie Apatowa? Bo to też filmy z cyklu głupie komedie do pośmiania się , ale niezaprzeczalnie popularne i lubiane.

ocenił(a) film na 5
clavier

Szefowie wrogowie widziałem, film rozbraja haha

Ok, ja rozumiem te przesłanie, za to ocena poszła1-2 pkt w góre, na siłe mógłbym nawet 6 dać, jednak troche mnie ten film irytował, może następnym razem bd inaczej ;)

"Ted" to o tym wulgarnym miśku który sprowadzał swojego właściciela na złą droge?(czy jakoś tak)
Poinoć strasznie głupi...?

ocenił(a) film na 9
Phantom_5

Ta komedia owszem jest głupia lecz ironią jest że ty nawet na nią jesteś za głupi

ocenił(a) film na 9
Phantom_5

Magia Jima działa non stop :)