Jestem numerem cztery

I Am Number Four
2011
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 117694
3,7 10 krytyków
Jestem numerem cztery
powrót do forum filmu Jestem numerem cztery

naciągane, film dla dzieci do lat 14.Do kina lepiej nie idź lepiej kup parę browarów.Przereklamowany,mało co się dzieje, koleś pełen luzak zarywa laskę i przez 90%
filmu film opiera się na tej akcji.Pod koniec filmu okołu 20 minut trochę akcji i koniec.Kolejny zmarnowany pomysł , no i te światełka z rąk no śmieszne i tyle.
Nie polecam.14 15 latki można wysłać do kina.

ocenił(a) film na 4
sylwester_3

film do dwunastego roku życia porównywalny z Power Rangers (serial sf dla dzieci) czyli kiepski jednym słowem 4/10

sebzdu3

Zgadzam sie, straszne słabizna, oparta na wałkowanych schematach.

ocenił(a) film na 3
besty

Jestem świeżo po seansie. Film nie był aż tak zły. Dało się go oglądać. I mógł być o wiele lepszy, zwłaszcza, że widać tutaj dobry pomysł. Który został skopany kolejno przez kiepski scenariusz (chaotycze sceny, czasem nawet brak logiki, słabe dialogi, za dużo scen romantycznych) potem, słabych aktorów (na szczęście, Alex nie był tak drewniany, jak Pattinson, ale spodziewałam się po nim znacznie więcej. Zwłaszcza, że widzałam jego wcześniejsze filmy). Że już nie wspomnę o koszmarnym montażu, który tylko psuł efekt tego filmu, dzięki czemu przez cały sens był bardzo nierówny. Na szczęście, lubię filmy SF i doceniam sam pomysł tej historii (zwłaszcza, motyw pościgu ukrywających się na Ziemi kosmitów), dlatego pozwolę sobie dać filmowi 5/10. Byłaby szansa na dużo więcej, gdyby.... Był bardziej dopracowany.