To może ja napiszę, co mi się nie podobało, bo mam taką samą opinię jak emess.
Otóż: słabę efekty, przewidywalny, miałka akcja.
Może poprostu nie jestem targetem, bo ten filmik raczej jest skierowany do młodzieży - taka produkcja a'la disney channel.
Co do efektów się nie zgodze. Do reszty tak
Nie zmienia to jednak faktu że przyjemnie się oglądało ;]
Ogolnie nic mi tam sie nie podobalo. Nie dostal 1/10 tylko dlatego, ze widzialem jeszcze gorsze gnioty:). Ale pewnie jakbym mial 10 lat to dalbym wyzsza note.
Trochę się z tym nie zgodzę no ale o gustach się nie dyskutuję . Film obejrzałem dla mnie nie jest taki tragiczny , no ale w porównaniu do książki to jednak ''lipa''
A ja mam zawsze dylemat przy takich filmach. Bo z jednej strony racja, film jest zbyt infantylny, naiwny i ogólnie już nie te lata, ale z drugiej strony jak miałem te 10-12 lat to strasznie jarałem się takimi filmami i mam dalej pewien sentyment do swojego dzieciństwa. Dlatego 5/10 z sentymentu.
Mi również film się nie podobał, jak już było wspominane z daleka czuć "nastoletni target". Większa część filmu to młodzieńcze relacje gównego pana i gównej pani w najbardziej przewidywalnym otoczeniu z możliwych - szkole, ale cóż, każde inne mogłoby być wydumane, bo jednak nastolatki powinny chodzić do szkoły :) Co do panów złych są koszmarni. Tatułaż, zęby piranii i skrzela na policzkach wyglądają ni to strasznie ni komicznie, ot groteska. Efekty specjalne, przyznam super, choć "dzwięk światła" głownego bohatera bawił mnie za każdym razem, a zapewne nie powinien ;). Po godzinie i 35 minutach fajnie było zobaczyć zgrabnie zrobioną walkę sci-fi... i za to oraz nie krzyczących i nie reagujących panicznym strachem na widok czegoś niecodziennego ludzi film "uszedł" 4/10.