PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538557}

Jestem numerem cztery

I Am Number Four
2011
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 117693
3,7 10 krytyków
Jestem numerem cztery
powrót do forum filmu Jestem numerem cztery

Mocna 7. Film na ktorym sie nie zawiodlem, bo tez nie oczekiwalem wiele. Dla mnie to proba wprowadzenia na rynek czegos w typu Zmierzch ale z kosmitami. Fajne efekty, zwlaszcza psiak byl fajny. Jesli ktos lubi serial Hero w polaczeniu z Twilight to film moze sie podobac. Pewne, ze to poczatek sagi, ciekawe co bedzie pozniej. POdobalo mi sie nowe wcielenie Olyphanta i postacie tych kosmitow, zwlaszcza stylistyka twarzy i skrzela w policzkach. Ciekawy pomysl, tylko co to wlasnei bylo? Skrzela? Niezla sciezka dzwiekowa, niezle efekty specjalne, mlodzi malo znani raczej aktorzy. FIlm dobry ale nie warto nastawiac sie na cos naprawde wybitnego.

dabram17

ja w weekend idę i też nie nastawiam się na jakieś arcydzieło sztuki w kategorii kina. jeśli ten film to połączenie Hero i Twilight to tak... średnio fajnie. Lubię serial Hero, ale Twilight... nie za bardzo. Lubię filmy w których jest akcja i trochę tam wątku miłosnego. Uwielbiam sceny walk i wybuchy ^^ Ahhh... Mam nadzieję, że temu filmowi będę mogła dać ocenę powyżej 5 ;)

ocenił(a) film na 7
isobel

bedzie sie podobac :)

ocenił(a) film na 4
dabram17

ja niestety dałem 4. Uważam jednak że to i tak dużo jak na ten film... ciągle padają jakieś dziwne wymyślone niby kosmiczne nazwy, które po prostu są głupie i komiczne. Nic w tym filmie nie pojawiło się nowego, dosłownie nic. Film bardzo przewidywalny, nie ma w nim nic zaskakującego. A najlepsze to było jak koleś panienkę... "doładowywał" - po prostu beznadzieja. Film ten poleciłbym młodzieży gimnazjalnej.

ocenił(a) film na 3
dabram17

7 to naprawdę moim zdaniem o wiele za wysoka ocena, ale w jednym się zgodzę: ten film to próba zrobienia czegoś a'la Zmierzch w innych realiach.

Płytka, nie wciągająca fabuła i od groma efektów specjalnych. Dla mnie totalny gniot niestety - po obejrzeniu bardzo fajnego zwiastunu obawiałem się że to będzie coś w stylu Jumpera, jak się okazało myliłem się = jest dużo gorzej niż w Jumperze.

Podsumowując: fanom sci-fi nie polecam, natomiast jeśli masz w najbliższych planach pisanie egzaminu gimnazjalnego, lub jesteś fanem sagi Twilight to jak najbardziej możesz obejrzeć.