PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538557}

Jestem numerem cztery

I Am Number Four
2011
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 117693
3,7 10 krytyków
Jestem numerem cztery
powrót do forum filmu Jestem numerem cztery

obraza dla gatunku Sci Fi, tak samo jak "Zmierzch" jest obrazą dla gatunku "Fantasy"

Sergi86

ocena 1 i film w ulubionych. Dość interesujące :D
Bez obrazy, ale akurat ta opowieść jest dość interesująca i jak najbardziej zgodna z gatunkiem "science fiction". No dobra, przynajmniej w wersji książkowej, bo ekranizacja ... kiepska.

Ode mnie 6/10 za kiepską adaptację. Dla nieczytających książki film będzie znośny. Dla tych co przeczytali, film będzie po prostu mdły.

ocenił(a) film na 5
MojeGBA

Ale jak ten kosmita ma zamiar rozszerzyc zapoznanie sie z Ziemianka? Juz wole Supermana. I kto mu wszyl te lararki w lydki? A moze on jest robotem? Kosmita wyglada jak glut albo jak rura z serialu Trzecia Planeta od Slonca (taki jest ich oryginalny wyglada, ale by sie wkrecic w Ziemian, ludzka postac przyodziali).

kksz

lol
"Kosmita wyglada jak glut albo jak rura z serialu Trzecia Planeta od Slonca " - masz bardzo płytką wyobraźnię, a w zasadzie nie masz jej w ogóle. Widziałeś kosmitę? To skąd wiesz jak wygląda? Jeśli chodzi ci o wyobrażenie kosmity w jakimś filmie - gatunek fantastyczny - a zatem także i sci-fi - ma to do siebie, że nie musi powielać stereotypów. Autorzy mogą pójść własną drogą.

To tak jakby doczepić się, że "ten smok nie wygląda jak smok", albo "ten robot nie przypomina robota"...

ocenił(a) film na 5
MojeGBA

Tak. Smok to smok a jednorozec to jednorozec. Kosmita ... to jest pójście na łatwizne by go przedstawić jak człowieka, lub zmutowanego osobnika człekokształtnego. Invasion of the body snatchers - tutaj pomysłodawca wysilił się. Wolę naprawdę MIB niż filmową próbę przebicia Twilight formą sci-fi. Wiem, nie powinienem się zastanawiać nad produktem stworzonym dla podobnej jak Twilgiht widowni. Ale doprawdy. To nie chodzi o wyobraźnię tylko szanowanie gatunku SciFi.

MojeGBA

w ulubionych mam filmy które oglądałem, no ja nie twierdze zę to nie jest Sci Fi, tylko że jest to obraza dla tego gatunku... "czytanie ze zrozumieniem" ;)

ocenił(a) film na 6
Sergi86

bez sensu
skoro masz ocenione to wiadomo że oglądałeś
po co dawać "ulubione"?

użytkownik usunięty
tom_1984

Czytam to i wciąż nie mogę się nadziwić po co to robi =)

ocenił(a) film na 3
Sergi86

Popieram. Film jest głupi, z prostą fabułą. Wszystkie akcje są w nim przewidywalne. Taka typowa amerykańska produkcja dla amerykańskich nastolatek.

Sergi86

Zmierzch jak już jeste obrazą dla horroru którym pod żadnym względem nie jest

ocenił(a) film na 6
Sergi86

Padalec to taka jaszczurka bez łapek. Je dżdżownice i ślimaki. Reszta stworzeń go zjada. Generalnie ma prze(tu nie ma wcale ,,j,,)ebane.