PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538557}

Jestem numerem cztery

I Am Number Four
2011
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 117693
3,7 10 krytyków
Jestem numerem cztery
powrót do forum filmu Jestem numerem cztery

Widzę, że zdania na temat tego filmu są podzielone. mimo to proszę o pomoc, bo nie wiem czy na niego iść czy niekoniecznie. według was jest warty obejrzenia ?

kama_45

moim zdaniem film jest warty obejrzenia , zaskakuje w niektórych momentach ale niespełnia takich oczekiwań jakie piszą. Akcja jest w porządku ale za dużo to nie dobrze i koniec filmu jest taki troche przereklamowany lecz jeśli chcesz obejrzeć o to warto lecz nie nastawiaj się na zbyt wiele . Mała uwaga film w niektórych scenach może wyrwać z siedzenia .

moneyman24

za dużo akcji? jak dla mnie za mało bo w sumie tylko pod koniec.... rozmowy między 'zakochanymi' były raczej męczące... zakończenie faktycznie 'przesłodzone', daje do zrozumienia, że prawdopodobnie będą kolejne części.

ocenił(a) film na 2
kama_45

Według mnie ten film to totalny gniot! Aktorstwo głównego bohatera jest moim zdaniem beznadziejne, wszystko jest oczywiste i banalne. Już nie mówię, że niekiedy film przypominał mi Zmierzch.

Właśnie wróciłam z seansu i jedyne co pamiętam to to, że bywały momenty, w których po prostu się śmiałam. Nie wiem z jakim zamiarem wyprodukowali taki film. Pod koniec robi się dużo akcji, no ale jak wspomniałam wcześniej, to były banalne chwile, by uchwycić serce widza i wykrzyknąć uroczo "ojoj". Dostrzegłam również momenty, które miały na celu rozśmieszenie widza, niestety, cała sala pozostała niewzruszona.

Tak więc oceniam ten film na 2/10.

ocenił(a) film na 6
kama_45

Słuchaj,to zależy czego się spodziewasz.Jak chcesz iść na jakiś "KOZACKI" film i nie spać myśląc o nim to...ten film do nich nie należy.Natomiast,jeśli chcesz coś luzackiego i w miarę dobrego obejrzeć,to polecam. Film coś pomiędzy PUSH a JUMPER(moim zdaniem)...lepszy od Pusha,acz gorszy od Jumpera.Ja też idąc do kina podszedłem do niego jak "PIES DO JEŻA"...lecz mile się zaskoczyłem...dał mi więcej niż oczekiwałem.Moim zdaniem mocne 6 na 10

wojciechowski2610

też bym go porównała do tych dwóch filmów Push i Jumper, i też uważam, że lepszy od Pusha a z Jumperem porównywalny... na pewno nie przypomina mi Zmierzchu:D

ocenił(a) film na 6
ceylor

Ceylor...zobaczyłem Twoję opinie i jestem pod wrażeniem.Oprócz Odlot i Hooligans gdzie daję im 8 na 10 zgadzamy się w 100%:) co do filmów i seriali.Podejrzewam że jesteśmy w podobnym wieku,...bo ja też lubiłem Czarodziejki z księżyca(ale zapatrzony byłem w drużynę NANCATSU):pPamiętam jak miałem 15lat i podobała mi się czarodziejka z Marsa:)...Dałaś wyższą ocenę Nr4 a mimo to jesteś w stosunku do niego bardziej oschła wypowiedziami:)

wojciechowski2610

:) tez lubiłam Tsubasę, jeszcze Tygrysią Maskę, Yattamana czy Generała Daimosa:), na 'Odlocie' płakałam m. in. stąd ta wysoka ocena;). Jeśli chodzi o moje wypowiedzi odnośnie "Jestem numerem cztery", hmm... nie wszystko w filmie mi się podobało, zatem się 'czepiam';) jednak ogólnie film dobry. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
ceylor

Więc nie zastanawiaj się nad obejrzeniem Dzień próby i Ciekawym Przypadkiem Benjamina.....Oba filmy kozackie,POLECAM,po 9,5 daję im.Ten pierwszy wolno się rozkręca ale później daję kopa,natomiast Benjamin przykuł moją uwagę fabułą od 1 min.

ocenił(a) film na 10
kama_45

Człowieku zobaczyłem tylko krotki trailer w tv i 2 dni pozniej w premiere poszedlem i musze powiedzieć ze jestem z tego zadowolony poniewaz film okazał się bradzo dobry,nie było momentów nudnych gdyż prawie cały film opierał się na akcji a takze nie zabrakło śmiesznych scen czy powiedzien ;D.Szczególnie jestem zachwycony z efektów specjalnych i dobrze dobranych aktorów.Co tu pisać film ma swój klimat i to się liczy ^^,co więcej po końcowej scenie filmu mozna stwierdzić ze zapowiada się na 2 częśc i na to liczę ;)....

Bardzo polecam ten film gdyż jest warty obejrzenia (w kinie :D nie na kompie bo cała magia pryśnie ;p)

ocenił(a) film na 3
kama_45

dla mnie film słabiutki. fabuła oklepana i przewidywalna, a efekty specjalne nie są warte oglądania w kinie. Film bardziej do pooglądania w domu, na DVD, w gronie znajomych.

ocenił(a) film na 8
kama_45

Ja polecam pójście do kina. W domu to już nie to samo. Jednak zależy czego oczekujesz. Mnie film się podobał. W prawdzie można by pewne rzeczy delikatnie pozmieniać i ulepszyć tym samym całokształt filmu, ale sądzę, że jeśli lubisz sci-fi to nie powinnaś się zawieść. Mówicie, że film "Jestem numerem cztery" jest podobny do innych produkcji. Cóż... Teraz to 98% filmów można porównywać do innych. Albo są podobne, albo wręcz na sobie oparte.

( no i czekam na drugą cześć xD )

kama_45

warto nie warto ubezpiecz sie z Wartą.

kama_45

Polecam. wczoraj byłam i bardzo mi sie podobal. Jezeli tylko ktos lubi tego typu filmy, science fiction, to warto się wybrac:)
pozdrawiam