6,0 5,7 tys. ocen
6,0 10 1 5690
6,1 9 krytyków
Jestem twój
powrót do forum filmu Jestem twój

To jest mocne kino, kino, na które czekałam latami, kolejny raz przekonuję się, że polscy aktorzy są rewelacyjni a reżyserzy potrafią wprowadzić widza w niesamowity klimat. Dziewczyna, o której nie wiemy do końca czy ma problemy psychiczne, emocjonalne, czy jest po prostu wypaloną niunią ściąga na siebie ogromne problemy. A przecież jej życiu niczego nie brakuje: fajna i dochodowa praca, piękny dom, kochany mąż - do tego przystojny... Jak ja chciałabym być na jej miejscu. Jednak w życiu nie wszystko jest takie proste, jeśli brakuje nam duchowego spełnienia i wartości moralnych to sprowadzimy je na niewłaściwy tor. Zaskakujące momenty i gęsia skórka na mojej ręce - to zawsze świadczy o tym, że film jest genialny.

ocenił(a) film na 1
zima300___

to gratuluje gusta.Film o 2 laskach dających dupy i nie tylko każdemu po krótkiej rozmowie.Rzeczywiście nachodzi gęsia skórka :D

ocenił(a) film na 7
sylwester_3

ręce opadają kiedy czyta się takie "recenzje" .... chłopie musisz dorosnąć i dojrzeć bo jak widać nic z filmu nie zrozumiałeś a do tego wszystko Ci się tylko z "dupą" kojarzy .....żenujące ..... koleżanka która moim zdaniem obraziłeś .... miała klasę bo nie odpisała w równie prostackim tonie .... ale ja chociaż facet to powiem ... " niewychowany samiec" .... a film jest warty obejrzenia i nie żałuję kasy .... pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
user1529

Miło to słyszeć naprawdę, fajnie, że są faceci z klasą, z głębokimi przemyśleniami, serce się raduje, pozdrowionka:)

ocenił(a) film na 7
zima300___

;-) ciesze się że zauważyłaś .... iż "stereotypowy facet" .. przemyśliwuje ... czasem .... hihi ;-))))))) a tak serio razi mnie kiedy ludzie wykorzystując fakt anonimowości wypowiadają się o czymś ..o kimś w nieładny nazwijmy to ....sposób ..... zaniżając poziom .... podobno o gustach lepiej nie dyskutować ... ale nawet jeśli coś czy ktoś komuś nie przypadnie do gustu można to wyartykułować w sposób elegancki nie urażając nikogo .... prawda ? niedawno oglądałem też "Huśtawkę" i chciałem Ci polecić bo też fajny .....ale pozwoliłem sobie podejrzeć i chyba już oglądałaś ..... ;-) pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
user1529

Tak, oczywiście, oglądałam Huśtawkę - rewelacja! Polecam Ci też z polskich nowych filmów też CHRZEST - tez bardzo dobry. świetni aktorzy, emocjonujące kino. Ostatnio polskie filmy (chociaż często te mało znane, promowane) są bardzo dobre, często niedoceniane. Zdziwił mnie tylko fakt, że koszt produkcji filmu Jestem Twój pochłonął tyle pieniędzy! Myślałam, że to niskobudżetowy film, a jednak się myliłam. Powiem tez na ucho, że jestem ogromną miłośniczką talentu Ostrowskiego i Buczkowskiej (znam ich z wielu ról teatralnych z naszego łodzkiego Teatru Jaracza - doskonałe role, świetni aktorzy) i nie zawiodłam się, pierwszy raz ich widziałam debiutujących na wielkim ekranie. A możesz mi polecić jakieś dobre kino, mocne, emocjonujące?

ocenił(a) film na 9
zima300___

Polecam dwie swietne czarne komedie - Pianista i Lista Schindlera - zwłaszcza na Pianiście można boki zrywać ze śmiechu jak wyrzucają jednego dziadka przez okno...Generalnie świetne filmy dla odreagowania przygnębiającej rzeczywistości i ogólnoświatowej dominacji syjonistów...
Gorąco polecam !!!

ocenił(a) film na 10
piotrbimbasik

Nigdy na ten film nie patrzyłam jak na komedię, Ciebie to śmieszy jak wyrzucają dziadka? To wobec tego co smuci?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
piotrbimbasik

ale taka politykę prowadź raczej na innych portalach ewentualnie załóż konkretną partię, tu jest forum filmowe heloooo!

ocenił(a) film na 9
zima300___

To nie polityka lecz przygnębiajaca prawda o rzeczywistości - a prawdę należy przemycać/głosić wszędzie/

user1529

Film dziwny ,zakręcony wiekszość nie zrozumie (;

user1529 niby taki dorosły,opanowany a używa słów typu:
' przemyśliwuje'
'hihi'

pozdro koleś xD

ocenił(a) film na 7
b3l4

oglądam w miarę możliwości i wolnego czasu wszystko co jest "polskie" ... co prawda czasem rzeczywiście żałuję ... bo w Polsce robi się coraz więcej filmów dla tzw. mało wymagającego widza ...wiesz takie "kino amerykańskie" kiedy w tle puszczają czasem nawet śmiech żeby wiadomo było kiedy jest śmiesznie ... stąd moja obecność tutaj ..czasem patrzę co ludzie piszą ... widziałem "chrzest" .... "chrzest" miał dość przygnębiające zakończenie ale jeśli jak piszesz lubisz mocne kino obejrzyj "dom zły" reżyserii smarzowskiego ... pomimo że też przygnębiająco się kończy taki trochę "naturalizm" ... bo kilka scen naprawdę podnosi ciśnienie ... do tego akcja dzieje się w klimacie czasów stanu wojennego w polsce .... a skoro smarzowski to może nie oglądałaś "wesele" .....ale oczywiście nie wyspiańskiego ;-))) wesele jest również wielowątkową historią i napewno na nim nie uśniesz ;-)))) ...ja czasem "grywam" na weselach więc klimaty są mi bliskie ...ale i wesele i dom zły są naprawdę rewelka i wielki szacun na reżysera ... nie znam niestety łodzi i byłem w niej tylko przejazdem więc nie znam teatru jaracza ale obiecuję że w wolnej chwili coś tam poszukam i poczytam ... musiałbym spokojnie usiąść i pomyśleć może uda mi się znaleźć coś co cię zainteresuje ... oooooo a może nie widziałaś "dla ciebie i ognia" ..... albo taki trochę starszy tytuł "w dół kolorowym wzgórzem" ..... ten drugi jest kilkuletni więc chyba tylko dvd albo divix pozostaje ale fajny ...nie powinnaś żałować .... dla ciebie i ognia też fajny chociaż pomysł wydaje się być zapożyczony z ............. nie powiem bo zepsuje ci przyjemność oglądania jeśli nie widziałaś .... pozdrowionka

ocenił(a) film na 7
user1529

a tak tak ...... ja to przemysliwuję ;-))))) "polska jenzyk tródny" ... ;-))))))) ale czy ja jestem dorosły ? hihih wątpię ;-))))

ocenił(a) film na 10
user1529

tak, Wesele - oglądałam - uśmiałam się, wstrząsnęło mną, super filmik, DOM ZŁY - też obowiązkowo! Też na 10 moc totalna! A tych ostatnich nie oglądałam i obejrzę, a oglądałeś 7 minut? Ja jeszcze nie, więc nie wiem czy warto

ocenił(a) film na 7
zima300___

mnie sie 7 minut bardzo podobało ....nawet recenzję napisałem że życiowy jest i pokazuje jakie "niebezpieczenstwa" czyhają na faceta będącego w delegacji .... ;-))) widzisz jacy my jesteśmy "biedni" ? hihihi .. ale film polecam ......męża po obejrzeniu tego filmu na delegację do poznania na pewno nie "puścisz" .... ;-))))