cieszę się że Polacy coraz częściej robią filmy które są tak dobre jak ten. I nie nudzą się po pierwszych minutach , polecem
Oglądałem go już jakiś czas temu więc zbyt dobrze nie pamiętam ale w każdym filmie jest coś co daje do myślenia a w szczególności w filmach psychologicznych Jakim jest ''Jestem twój''. O czym rozmyślałem ?(Spoiler) chociażby nad tym czy gdybym był w sytuacji bohatera filmu i z moją żoną przespał by się jakiś facet po czym powrócił do mojego domu oznajmiając że moja żona jest z nim w ciąży. To czy szczelił bym go w pysk i wywalił za drzwi czy po prostu jak to było w filmie wyszedł z domu nie robiąc po za tym zupełnie nic ?. Czy dla swojej siostry był bym w stanie skłamać przed sądem gdyby mnie oto poprosiła ?. co reżyser chciał nam powiedzieć przedstawiając scenę z gniazdem os czy też pszczół ? że ludzie potrafią zachowywać się jak zwierzęta? czy chciał przedstawić odwagę bohatera który nie bał się zbliżyć do gniazda rozszalałych owadów a bał skonfrontować z człowiekiem który przeleciał jego żonę?. Każdy film to mnóstwo pytań i rzeczy o których warto pomyśleć :-)