PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716313}
6,6 28 tys. ocen
6,6 10 1 27956
5,8 20 krytyków
Jeziorak
powrót do forum filmu Jeziorak

8/10. Oparty na realiach, stonowany w formie, trzyma napięcie na równym poziomie. Na szczęście bez hollywoodskich wtrętów. Znam okolice Jezioraka z corocznych wakacyjnych wyjazdów. Nie rozumiem dlaczego Iława w filmie zamieniła się w Iławsko ? Inne miejscowości mają swoje nazwy. Czy teraz będziemy oglądać filmy z Warszawska, Poznańska itd ?

ocenił(a) film na 3
mawlakowski

"trzyma napięcie na równym poziomie" to raczej wada. Zgodnie ze sztuką filmową napięcie powinno rosnąć.

ocenił(a) film na 8
mawlakowski

Też mnie to zastanowiło.. ? Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze :)
Bardzo dobry kryminał osadzony w polskich realiach, wciągnął mnie od początku i trzymał do końca. Zdecydowanie polecam!

mawlakowski

Ja się bardzo dobrze bawiłam podczas seansu. Wciągnał mnie, nawet nie wiem kiedy zleciał cały seans :)

ocenił(a) film na 8
mawlakowski

Iławsko? wydaje mi się, że był Iławiec. Tak czy siak przez cały film ta nazwa tak mnie kuła w uszy, że szkoda gadać. Dokładnie, wszystkie inne nazwy się zgadzały: Ostróda, Gietrzwałd, Siemiany, Kisielice. Z Iławą spora część mojego życia jest związana więc pewnie dlatego tak mnie to drażniło. Ta nazwa to grube nieporozumienie