Wczoraj dane mi było obejrzeć film na Polsacie i oto moje zdanie: Film byłby naprawdę świetny gdyby nie:a- MILLA!!!!Panie zmiłuj się..beznadziejna rola!!b-muzyka-prawidłowa ale nie zachwycała.Nie oddawała klimatu i dynamiki bitew,ale też nie drażniła.c-humor-miejscami na siłę wstawione dowcipy(średnie),żeby rozluźnić atmosferę(i tak już luźną przez śmieszącą Millę).Niepotrzebnie-gdyby film był poważniejszy byłby lepszy.d-za długi!!(norma u Francuzów,jeśli chodzi o superprodukcje).e-denerwowało mnie to wieczne,nagłe przenoszenie widza a to w wizje Joanny,a to w całkiem inne miejsce i porę(np.pod bramy Paryża,potem wizja,potem więzienie...)...męczące.Wizje powodowały dłużyzny zamiast nich powinno być więcej batalistyki albo przynajmniej scen planowania bitew,czy narad...nie wiem czegokolwiek!!TO TYLE.Plusy-zdjęcia-nie zachwycały,ale ładne,bitwy-jak na Francuzów wysoki poziom(pomijam fakt że w porównaniu do Powrotu Króla czy Troi to nic,bo film jest starszy)parę momentów naprawdę świetnych.Ogólnie nie nudzi.John Malkovich-good,chociaż czasami zbyt teatralnie,hmmm tak oczywiście i przewidywalnie..oo!!schematycz nie!!.Występ Dustina Hoffmana-świetny smaczek,chociaż w końcówce filmu(wtedy się pojawia,ale tak już na sam koiec)nie mogłem patrzećna jego twarz!!Ciągłe wizje już mnie kompletnie nużyły...znowu ON!!i znowu..tylko czekałem aż babke spalą w końcu. Daję7\10.
A moim zdaniem zagrala ladnie, przekonujaco. To co mnie razi w twoim poscie to ostatnie zdanie 'tylko czekalem az babke spala w koncu' - troche glupio pisac cos takiego w dzien po 1 listopada... Przypominam ze Jeanne to postac historyczna, calkowicie prawdziwa i ona naprawde tam zginela i troche nietaktownie jest sie tak wypowiadac... Wiem ze zapewne chodzilo Ci o to, ze nie mogles sie konca filmu doczekac, ale mimo wszystko post jest nietaktowny przez zakonczenie...
trzeba Ci filmu akcji (z całym szacunkiem).
Tam (u bessona) bardzo ważne było pokazanie pewnego dylematu. "Czy jestes w stanie odróznic dobro od zła?"
Batalistyki to moze w polskiej superprodukcji... +deklamujacy Żebrowski) tu masz smaczek