John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77271
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

2/10

ocenił(a) film na 2

Poprostu żenada.
Dlugosc filmu to cale 77 minut, co jest calkowitą klapa.
Scenariusz 1,5/10.
Efekty specjalne nieco ratuja sytuacje, ale to nie o to chodzi w tym filmie.
Dialogi - żal.
Tyle odnośnie filmu..
Piersze 3 czesci byly spoko i dobrze sie ogladalo, tutaj klapa.

ocenił(a) film na 4
adunwad

Hmm 77 minut? Mi sie wydaje, ze do internetu zostala puszczona wersja okrojona... Bo normalnie trwa prawie 100 minut... Juz ktorys raz taki koment. Moze ocen jak obejrzysz calosc?

ocenił(a) film na 10
adunwad

Sciągnąłeś sobie jakąś okrojoną wersję z internetu i piszesz bzdety, w informacjach o filmie jak byk jest napisane, że film trwa 91 jeden minut. Kiepskie dialogi? Niby w Rambo 3 były lepsze?:D Nie przypominam sobie, mi dużo bardziej podoba się od części 2 i 3.

ocenił(a) film na 3
adunwad

Zgadzam się ze wszystkim oprócz długości filmu, bo ja oglądałem pełną wersję, ale te dodatkowe 13min. w żaden sposób nie wpływa na ocenę filmu, przynajmniej nie na bardziej pozytywną.
Stallone chciał zaoszczędzić na kasie, żeby wystarczyło mu na kuracje hormonem wzrostu i rolę głównego scenarzysty powierzył autorowi scenariuszy takich hitów jak "TC 2000", "Legacy", "Blacktop" i jakichś telewizyjnych gniotów. Wyszło dno bez ładu i składu a dialogi wołają o pomstę do nieba. Na aktorach też zaoszczędził, co widać i słychać w każdym ujęciu, sam też prezentuje wysoki poziom amatorszczyzny aktorskiej i chodzi po planie z miną myśliciela zadumanego nad losem maluczkich, po czym zarzyna wrogów jak prosiaki i robi z nich bitki wieprzowe mając krzyżyk na nadgarstku podarowany mu przez idealistkę-idiotkę. O klimacie nawet nie śmiem wspomnieć bo temu kuriozalnemu obrazowi bliżej do pilota dennego serialu niż do poprzednich części przygód Rambo. Muzyka jeszcze ujdzie i sceny gore są na wysokim poziomie, tylko co z tego skoro to nie wzbudza większych emocji i nie wiadomo co jest dodatkiem do czego.
Wydać kasę na ten film to wyrzucić ją w błoto, tam gdzie miejsce tego obrazu.

ocenił(a) film na 10
Gorgor

Zgodzę się z Tobą, że aktorzy w tym filmie (oprócz Sylwestra) pierwszoligowi nie są. Ale prawda jest taka, że są oni po prostu tłem dla Rambo, i dokładnie tak samo było w poprzednich częściach (może wyjątek stanowił ten pułkownik, i w 3ce jego partnerka tez zapadła mi w pamięć. Tym na czym na pewno nie oszczędzono, były efekty spcejalne i sceny akcji. Ja właśnie dla nich wybrałem się do kina, jeżeli pominę cały sentyment jakim darzę tę postać. Dla mnie to bardzo dobra produkcja kina akcji, jako fan serii dość długo czekałem, aż wejdzie do kin, i nie zawiodłem się.

ocenił(a) film na 1
adunwad

Jakie 77 minut? Jakie 91? Moja wersja miała 4 minuty i zmieściła się w niej cała fabuła. To nie był Trailer!!!
Z resztą sprawdźcie sami:

http://pl.youtube.com/watch?v=8n1hKQULa9Y

;)

adunwad

Scenariusz, dialogi .... nie o to tu chodzi ale to już wielokrotnie zostało napisane, ten film to czysta rozrywka i tyle, ja polecam odwiedzić kino!!!!

Krotos

Rocky Balboa (2006) teraz Rambo 4, co Nas jeszcze czeka? Jak zwykle chodzi o kase!

adunwad

Czas trwania filmu (przynajmniej u mnie): 1 godzina 27 minut 12 sekund

Napisy zaczynają się już w: 1 godzina 16 minut 51 sekund

Do 1 godziny 21 minut 35~ sekund widać jak główny bohater idzie jeszcze przez jakąś wiejską drogę, potem już tylko czarne tło + napisy końcowe...

Autor tematu ma rację, film jest za krótki.

ocenił(a) film na 8
adunwad

żaden Rambo jakoś długi nie był
Rambo1- 97 minut
Rambo2- 97 min
Rambo3- 101 min
Mi osobiście długość filmu nie przeszkadza. Jest boski i tyle, a z was są śmierdzące marudy.

ocenił(a) film na 10
Kefulski

Nie wiem czy ktoś zauważył ale w niektórych wypowiedziach powiewa "stadem" kompleksów.

Dla mnie ten film jest fajny, ponieważ trzyma poziom. Jest to po prostu fajna rozrywka dla miłośnika kina akcji.

A jeżeli dla kogoś ten film jest kiepski, nierealny, przesadzony to proponuje aby powrócił do świata spokojnego kina ("Klan" albo "Moda na sukces")
Pozdro:)