John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77271
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Super film, podobał mi się. Wszystko bardzo dobrze pokazane (zabijanie ludzi etc.). Sceny w "Piła", "Frontiere(s)" (i inne tego typu filmy), to przy tym nic... Może i to różne gatunki filmowe, ale naprawdę reżyserzy tamtych horrorów mogliby kręcić coś podobnego, bo jak na razie wcale nie są one aż tak brutalne. Polecam.

krytyk_filmowy

Może trochę niepotrzebne porównywanie tego filmu do tamtych horrorów (różne gatunki filmowe), ale to chyba przez to, że po obejrzeniu filmów typu Hostel, Piła - czegoś mi brakowało. Zbyt słabo było to pokazane, mam nadzieję, że w przyszłości w tych filmach nie zabraknie brutalnych scen i będzie wszystko dobrze pokazane, po prostu, aby wyglądało, to bardzo realistycznie.

Co do tego filmu, na pewno dużym minusem jest to, że jest zbyt krótki. :/ Napisy końcowe trwają mniej więcej 10 minut, sam film około godziny i 15 minut. :(

ocenił(a) film na 4
krytyk_filmowy

A na mnie ten film wielkiego wrażenia nie zrobił. Wszyscy tak go rozleklamowali i... pozostał niedosyt. Spodziewałem sie przedsawienia bohatera z innej perspektywy, przynajmniej w minimalnm stopniu (jak Rockym B.) a tu te same motywy co w 2 i 3, tylko sceneria inna. Po przypomnieniu "Pierwszej krwi" arcydzieło to wygaląda na zupełny niewypał.
Co do samych scen zabijania ludzi to poprostu sieczkarnia. W Rambo I były chyba tylko dwa trupy a napięcie o wiele większe. Zatem nie sadzę by przestawienie prawie realnej śmierci (bo chyba większość była przekoloryzowana) jednego z wielu żółótych nieprzyjaciół w jakikolwiek sposób mogło uatrakcyjnić ten film.

krytyk_filmowy

"zabijanie ludzi etc."- troche szacunku!!