John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Film dobry oczywiscie to nie produkcja mega wytworni i dlatego tak duzo ludzi krytykuje Stallona !!! Dobre Efekty i Fajny motyw no i John Wraca do Domu Wreszcie szkoda mogli ojca jego pokazac po tylu latach !!! fajne zakonczenie by było :) 8/10 ma

ocenił(a) film na 8
SZTONDIRATOR

Zgadzam się z tobą. Ludzie którzy oczekują po Rambo jakieś super wspaniałego dzieła są idiotami. Rambo to Rambo i jak ci nie pasuje to go nie oglądaj, a nie narzekasz że jest zły.
Dla mnie motyw z ojcem był taki se, choć ładnie to wyglądało na koniec filmu.
Rambo IV to najgorsza część, ale wcale nie jest zła. Pierwsze 3 oceniłem na 9, ta na 8. Polecam dla fanów serii.
A jeżeli ktoś nie lubi takich bohaterów jak Rambo NIECH NIE OGLĄDA i nie wciska inny, że to słaby film.

ocenił(a) film na 7
SZTONDIRATOR

Mi się końcówka podobał jak wskoczył na tego jeepa i naparzał z 50ki
Scena z zabawą w ganianego po polu ryżowym też ok.
Dobry film

ocenił(a) film na 10
SZTONDIRATOR

Ja uważam, że dobrze zrobili nie pokazując ojca. To byłoby zbyt dosłowne a w przypadku zakończenia uważam, że przydaje się zawsze element niedopowiedzenia, wtedy nabiera to dodatkowego smaczku.

syrgon

Rambo pozostal tajemniczy co czyni go bardziej ciekawym...a moze bedzie 5 czesc ;)

ocenił(a) film na 8
mikolajsokol

O ile Rockiego mam dość to Rambo 5 równiez chętnie zobaczę.
Co do tej końcówki to nie chodziło mi o strzelankę ( bo była super) tylko o powrocie Rambo do kraju USA. Na szczęście nie spodkał się z ojcem, co jak ktos napisał, dodaje mu tajemniczości.

Luki

Z tą "tajemniczością" to raczej przesada. Z refleksyjnością też bym się raczej nie zgodził. Dobrze ze nie spotkał ojca, bo to było by niepotrzebne wydłużenie filmu, które tak na prawdę nie wnosiło by niczego istotnego do fabuły.

ocenił(a) film na 9
ojenyadam

5 czesc by sie przydała :P Ale juz takie wspomnienia kazdej czesci w domu z ojcem cos takeigo, fajne by to było co wy na to ? John opowiada co go spotkala w zyciu hehe

ocenił(a) film na 10
SZTONDIRATOR

A gdyby po powrocie do domu okazało się, że ojciec został uprowadzony i jest np przetrzymywany w jakiejś dżungli w Ameryce Poludniowej? ;) To by tłumaczyło czemu ojca nie pokazali. Może rzeczywiscie zostawili sobie furtke nie pokazując ojca na wypadek gdyby ta część odniosła sukces i chcieliby realizować następną.

Wspomnienia z każdej częsci raczej byłyby nudne moim zdaniem bo co to za frajda oglądać urywki z poprzednich filmów? ;) Nowych ujęć nie zrobią bo jak odmłodzą Stallone? Komputerowo? :D

SZTONDIRATOR

Bardzo mile się zawiodłem. Oczekiwałem taniej naparzanki a dostałem klimatyczny, dorosły i dosadny dramat wojenny, którego największą wadą jest czas trwania -1h:16min- co to ma być?!;(.

kabal92

"bardzo mile się zawiodłem" - please, wytłumaczcie to, bo z mojego punktu widzenia jest to niemożliwe :P

po przeczytaniu Waszych opinii skusiłem się na ten film... mam nadzieję, że się nie zawiodę ^^

eliyah

Właśnie o to chodzi że ja też nie wierzyłem że to może być coś więcej niż przeciętność a tu proszę, dorosłe, klimatyczne, brutalne i poważne kino! Tylko nieprzyzwoicie krótkie!

ocenił(a) film na 10
SZTONDIRATOR

Refleksyjny?:D No tego to się nie spodziewałem, ale jak tylko pojawi się w kinach to koniecznie wybiorę się zweryfikować. Choć w sumie to jak sobie odświeżyłem część pierwszą, to faktycznie poruszała ona dość istotny problem, bardzo istotny, a mianowicie sytuację weteranów wojennych po powrocie do kraju, i zapewne ludzi z zza wielkiej wody jaknajbardzij mógł poruszać do refleksji.

ocenił(a) film na 8
Agent_Orange

Według mnie nie będzie już kolejnej części filmu- zakończenie definitywnie na to wskazuje. Symbolem powrotu głownego bohatera jest jego strój- ale idealnie byłoby, gdyby Sly nosił to samo ubranie co na początku "First Blood".

Dirty

te same ciuchy? troche idiotyczny pomsył :)

ocenił(a) film na 10
Dirty

i jeszcze takie nieuprane, żeby trochę na nich błocka 20letneigo zostało;) a co do kontynuacji, to Stallone powiedział, że nie będzie takowej, podobnie jak nie będzie już kolejnego Rockyeg. "John Rambo" to takie pożegnanie dla widzów serii, 7mego przekonam się czy Rambo schodzi ze sceny niepokonany;)