John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77272
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

aczkolwiek na równi z 2, 3 to już przesada:) A na serio abstrahując od tych maniakalnych postów, że be, że bezmózgi itd. Większość która to pisze jara się Potterami, Eragonami i Step up'ami, Jumper czy eragon nawet ktoś ma Czas Serferów. Co tylko wywołuje ironiczny uśmiech na mej twarzy. Skąd wiem? Jak ktoś dodaje takie filmy do ulubionych to cóż, a potem jedzie na rambo jest raczej śmieszny:)

A ja się ciesze, że wreszcie jest w kinie jakiś bohater, który nie jest chuderlawą pizdą, która ma problemy z koleżanką, której nie może poderwać i przy tym jest ukrytym superheroooo:) Wreszcie jakiś madafaka, który się nie cacka jak ciota z wrogami, tylko robi to tak jak powienien, bez kombinowania i wygibasów, tylko true old school. Tego mi brakowało w kinie, nie zawiodłem się. Rambo przypomina mi Old Snake z Guns of Patriots i jego kwestie niemal są identyczne do tego co mówi Solid. Dlatego może polubiłem tę postać. Taką właśnie zmęczoną, ale umęczoną z ważnych powodów. Myśle, że obaj bohaterowie mogliby być sobie braćmi. Co dalej ?? Hmmm filmu może nie zrozumieć popcorniarz, czyli młodzież, której zajęciem po powrocie do domu jest MTV i programy w nim.

A sam Stallone jak dla mnie pokazał, że jest nadal obecny, nie da se w kasze dmuchać. I brawawaaaaaaaaawawaawa:D:D:D Bo przewyższył wg. mnie zjebanego Jumpera i pare innych opowiastek. A styl filmy zrobiony na modłe lat 90 tylko WYMIATA, WYMIATAAAAA i aż budzi sentyment. I MUZAAAAAAAAA. Na dzisiejszy dzień wstawiam 10. Bo w życiu nie widziałem jeszcze 4 części filmu (oprócz Zabójczej Broni) która by była poprostu bardzo dobra i lepsza niż poprzednie 2 cześci:) Brawa

Redgard

aa i jeszcze to nie jest film dla matematyków intelektualistów i dziewczynek, które szukają romansów:) Inny typ kina bardzo surowy i niezwykły zarazem bo żadko zdarza się film 21+ za pełen szacun, że Stallone powiedział, że to film dla fanów i że ma gdzieś cenzure i przystosowanie dl a młodzieży. Walnął takie sceny, że aż mnie rozwalały. I za to że się nie sprzedał i łączy to co chce robić z tym całym amerykańskim biznesem, szacun. Za Rockiego i za Rambo.

ocenił(a) film na 8
Redgard

Popieram przedmówcę, no może oprócz jednego - według mnie najlepszy z całej serii - głównie ze względu na brutalność i "realizm" jeśli w ogóle można mówić o realizmie w serii Rambo. Właśnie wróciłem z kina i muszę przyznać że dawno się tak na żadnym filmie nie bawiłem - niektóre sceny po prostu wgniatają w fotel! Na taki film czekałem od bardzo dawna; prawdziwe oldschool'owe kino akcji ze współczesnymi efektami, które może się podobać tylko facetom. Czwarty "ugrzeczniony" Die Hard może się schować. Szkoda tylko, że tak szybko sie skończył, mogliby dodać jeszcze trochę tej jakże pięknej rzezi.
Oby więcej takich filmów. Ave Sly !!!