John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77272
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

przestaje mi przeszkadzać! Najpierw Rocky, potem Die Hard, teraz Rambo i co? Na każdym z tych filmów bawiłem się tak samo jak 6-7 lat temu kiedy widziałem ich poprzednią część! To mi się podoba! A jeszcze przed nami tego sporo...Indiana Jones 4, wróżę mu sukces jak szlag, a Evil Dead, wielka niewiadoma jak dla mnie......Oczywiście zdarzają się wpadki (Halloween, 28 Weeks Later czy wiadoma Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną), ale nie ma się co rozczulać i wyzywać twórców od bezczeszczycieli. Nic nie stracisz jak wyjdzie zły, nie? A ile zyskasz jak wyjdzie dobry?

ocenił(a) film na 10
Greeth

aleluja dla powyższej wypowiedzi!!!!!! :P

Greeth

znakomicie trafiłeś w sedno!!! 100% poparcia!!!! Respect!

ocenił(a) film na 5
Greeth

racja racja . Mimo że die hard raczej był zbyt wygładzony ale no nawet niezły. Podobnie zresztą jak terminator 3- też był jako taki mimo że wszyscy spodziewali się totalnej "zagłady" w kinach

rob567

Te wszystkei kontynuacje były kiczowate. Ciekawe jak wypadnie nowy Indiana Jones-zapowiada się rewelacyjnie.

ocenił(a) film na 5
BRAK_UZYTKOWNIKA

kiczowate to są filmy z van dammem madsenem i trejo, plus gościnnie niektóre filmy z mickeyem rourke z lat 90tych... zacznij oglądać filmy a nie bzdolić głupoty

rob567

Rambo to gniot. Może nie taki jak trzecia cześć ale gniot. Rocky tak samo. Die Hard ujdzie, ale też bez rewelacji. Jedynie Indiana ma szanse byc dobry

Waszes

Rocky Balboa to doskonałe zakonczenie serii,a gniotem jest dh4,a jesli chodzi o indiane to powiem ci tylko zebys sie nie przeliczyl

użytkownik usunięty
Waszes

Akurat Szklana Pułapka 4 mimo że niezła, to zostaje w tyle tak za nowym Rambo jak i Rockym, czy Termintorem 3.

ocenił(a) film na 10
rob567

dokładnie! w takich knotach jeszcze się Michale Dudikoff pogrywał, pełno tego ścierwa leci jeszcze na polsatach czy innych TV4, w jakichś kiepskich porach emisji, to są dopiero prawdziwe gnioty, i w żadnym wypadku nie postawiłbym ich na jednej półce z "Johnem Rambo"

ocenił(a) film na 1
Greeth

jest po prostu moda na powtórki szkoda...

ocenił(a) film na 9
NAZNACZONY

E tam...ja zawsze wychodzę z założenia: "nie chcesz to nie rób". Więc nie rozumiem dlaczego ludzie obrażają się na twórców za robienie sequela. Jeśli uważasz, że nie ma on sensu to go nie oglądaj i tyle. Kto kiedyś myślał, że Die Harder wyjdzie? A jakie cudo powstało...albo Rambo II lub The Godfather II. Wydawały się tak idealnie zakończone, a tu BUM! Jeszcze lepsze od poprzedniej. Jeśli wyjdzie coś na miarę The Mask 2, 28 Weeks Later, Rambo III, Rush Hour III, Krzyk 3, Spider-Man 3 albo American Psycho 2 to po prostu ingnorujesz te filmy, bo przecież nikt Cię nie zmusza do ich oglądania...

Przykłady sequeli lepszych od pierwowzoru:
- The Godfather part. II
- Lord of the Rings 3
- Lethal Weapon 2
- Star Wars (każdy lepszy od drugiego)
- Pula Śmierci (najlepszy Dirty Harry IMO)
- Asterix i Obelix Misja Kleopatra
- Aliens
- Evil Dead 2
- Terminator 2

Przykłady wybitnych sequeli:

- John Rambo
- Indiana Jonesy
- Rush Hour 2
- Świt Żywych Trupów
- Die Hardy
- Ghostbusters 2
- Shrek 2
- PotC Skrzynka Umarlaka
- Rockys
- Clerks 2
- Powrót Żywych Trupów II
- Godfather 3
- Toy Story 2

Przykłady sequeli nie mających racji bytu:

- Carlito's Way 2
- Speed 2
- Epoka Lodowcowa 2
- Powrót Żywych Trupów 3
- Dziedzic Maski
- Ace Ventura Zew Natury
- Krzyk 3
- Shrek 3
- Resident Evil 2, 3
- 28 Tygodni Później
- Rambo III
- Spider-Man 3
- Alien 3
- Predator 2
- Sudden Impact (ych...)
- Men In Black 2
- Głupi i Głupszy 2
i wiele, wiele innych, o których zapomniałbym, gdyby nie ta lista...

użytkownik usunięty
Greeth

Terminator 2 nie jest lepszy od pierwowzoru, jest jego kopią wypraną z klimatu, jednak oczywiście jest to i tak świetny sequel. Tak samo Zabójcza Broń 2 nie jest lepsza.

Jeśli chodzi o LOTRa to tu w zasadzie nie ma żadnych sequeli, to jedna całośc, powstająca równocześnie :P a najlepsza i tak jest Drużyna Pierścienia.

I jeszcze:
Alien 3 - genialny sequel, przez wielu ( w tym i przeze mnie) uważany za najlepszy w całej serii, posiadający arcygenialne zakończenie i wspaniała muzykę, bzdury waść piszesz. Racji bytu to nie ma Alien:Resurrection i AVP 1 i 2.

Rambo III - tak samo dobry jak i Rambo II

użytkownik usunięty
Greeth

PS. Za to beznadziejnym sequelem jest drugi Indiana Jones (jedynka i trójka są wybitne, dwójka strasznie odstaje).

ocenił(a) film na 9

Każdy Indiana jest tak samo świetny, Rambo III wyszedł przez nieuwagę kiczowy, Alien 3 jest dobrym filmem, ale na zasadzie kontrastu z pozostałymi wypada najsłabiej, Terminator 2 jest lepszy od jedynki, nie wiele, ale jest, Lethal Weapon ma to do siebie, że każda część jest lepsza od poprzedniej, a co do LotRa to się zgodzę...

użytkownik usunięty
Greeth

"Każdy Indiana jest tak samo świetny"

Oprócz drugiego który jest gniotem :)

"Rambo III wyszedł przez nieuwagę kiczowy"

Jak Rambo II :)

" Alien 3 jest dobrym filmem"

Jest filmem genialnym.

"Terminator 2 jest lepszy od jedynki, nie wiele, ale jest"

Jest tylko podróbą jedynki zrobioną w stylu kina familijnego :)

"Lethal Weapon ma to do siebie, że każda część jest lepsza od poprzedniej"

Tyle że najlepsza jest jedynka, potem dwójka, czwórka i trójka na końcu.

I tak se możemy do usranej śmierci :P