wie ktoś może kiedy Rambo 4 się ukaże w Polsce na DVD i w jakich edycjach?? bo w necie narazie nic niemożna znależć, a premiera kinowa była 7 marca!!!
Wygląda na to, że ukaże się tylko w jednej, jednopłytowej, pozbawionej dodatków które mają na zachodzie i z obciętym po bokach obrazem tandetnej edycji. A dlaczego tak? Bo dystrybutorem jest nasz kochany Monolith.
Przedmówca miał rację jeśli chodzi o parametry wydania. Film jest już dostępny w videotekach, dokładnie od 22.07.
No cóż, jeśli kolega wyżej potrafi kupić film przed premierą w sklepie, to gratuluję. Ja zamierzam kupić dvd w dniu premiery, ale do czasu jego wypuszczenia zadowalam się divX'em z lektorem. Co więcej wcale nie uważam się za złodzieja, bo oryginał i tak kupię, ale skoro Monolith się ociąga, to pobrałem z torrentów.
Dla mnie data premiery też nie ma znaczenia, bo filmy prędzej w kinie oglądam :). A co do "kradzieży" filmów, GIEFERG czyś ty z księżyca spadłeś, nie wiesz że większość osób (zwłaszcza młodych) nie stać na kupno filmów.
Jak nie stać mnie na kupno samochodu to go sobie po prostu oblejże:).
Jeśli kradnę samochód to zabieram komuś jego własność, coś na co musiał zapracować. Jeśli nie stać mnie na kupno filmu to wytwórnia na mnie nie zarobi, czy ściągnę film z internetu czy nie. Od roku pracuje w Holandii, nowy film kosztuje tu około 7-10 euro (22.05-31,5 zł), jakieś wydania kolekcjonerskie lub specjalne kosztują około 15 ero (47,25 zł). Minimalna płaca to około 5,10 euro na godzinę. Najgorzej zarabiający ludzie muszą przepracować 2 godziny by kupić film, który właśnie wszedł do sprzedaży. W Polsce nowość kosztuje około 60-70 zł, to dla większości osób DZIEŃ PRACY!!!
"Jeśli kradnę samochód to zabieram komuś jego własność, coś na co musiał zapracować."
I thought my jokes were bad... Uważasz, że ściągając film nie kradniesz pracy jego twórców? Rozumiem np ściągniecie filmu, żeby go obejrzeć i usunąć po czym zadecydować o ewntualnym kupnie. Ale ściągać film, który znasz? który, gdybyś miał pieniądze, kupił? No proszę Cie..
" W Polsce nowość kosztuje około 60-70 zł, to dla większości osób DZIEŃ PRACY!!!"
Kto powiedział, że muszą mieć wszystko?
Ja mieszkam w Polsce, dużo nie zarabiam, ale jeśli chcę mieć filmy to rezygnuję z czegoś innego. Nowości kupuję tylko te które naprawdę mi zalezy żeby kupić szybko, z kupnem innych filmów wstrzymuję się aż ich cena spadnie.