PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817417}
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122791
7,1 105 krytyków
Jojo Rabbit
powrót do forum filmu Jojo Rabbit

Dziś komedia z nazistami (Niemcami) w roli głównej, w niedalekiej przyszłości pewnie zobaczymy film w którym to dzielni ss-mani ratują świat przed agresywną armią której żołnierze mówią dziwnie mm znajomym językiem i wcale nie będzie to komedia.

petrusbies

Dziwnie nam znajomym językiem (nie mm) przepraszam za literówkę.

petrusbies

Widziałeś ten film? Bo ja dzisiaj na pokazie przedpremierowym. Jest absurdalny, zabawny, wzruszający, miejscami przyprawia o mdłości. Pokazuje w ciekawy, choć mocno przerysowany sposób jak hitlerowska propaganda prała ludziom mózgi. Czego uczą się dzieci na obozie? Chłopcy jak zabijać, dziewczynki jak opatrywać rany, ścielić łóżka i rodzić dzieci, przy czym instruktorka mówi, że urodziła kilkanaścioro. Co robią, gdy wszystko idzie w diabły? Wsadzają dziecku granat w spodnie i każą iść uściskać Amerykanina. Te i inne sceny są pokazane w humorystyczny sposób, ale wierz mi, do widza dociera jak popaprane to wszystko było.

ocenił(a) film na 1
Raven_86

Należy odróżnić absurd od głupoty, niestety ten film jest zwyczajnie idiotyczny, nieśmieszny i niebezpieczny w swoim przesłaniu. Idąc na seans spodziewałem się farsy wojennej z większym dawka absurdu, coś na wzór serialu Allo, Allo, tymczasem dostałem nieśmieszne, niestrawne i niesmaczne danie, z humorem rodem z amerykańskiego gimnazjum po którym mam tylko mdłości. Ocena 0/10. Ilość dość głośnych niepochlebnych komentarzy widzów którzy opuścili seans w trakcie projekcji, rodzi przypuszczania że ocena 0 jest także na wyrost.

Gertowen_filmweb

Jakim przesłaniu?
Nie wiem gdzie byłeś na seansie, ale u mnie ludzie byli zachwyceni