PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549835}
6,5 401  ocen
6,5 10 1 401
Judas & Jesus
powrót do forum filmu Judas & Jesus

666

ocenił(a) film na 3

Chętnie sięgam po "boskie komedie" bo religia jest tworem za prawdę zabawnym, ale nie lubię gdy są jedynie nastawione na obrażanie uczuć wierzących. Ten film nie ma za grosz klasy, jest wulgarny, prostacki i fabuła zapewne powstała podczas libacji kilku metali. Nie zaprzeczę- nawet ładna animacja i ze dwa niezłe gagi, ale w gruncie rzeczy to jako całość niespecjalnie mi przypadła do gustu. Polecam raczej seans miniserialu "Jesus Christ Supercop", tam obserwacje i żarty są dużo celniejsze.

użytkownik usunięty
Lucky_luke

Zgadzam się, wulgarność tego filmu jest dokładnie na poziomie o jakim napisałeś i to ona ewidentnie zabiła "Judasa & Jesusa", który ma kilka zalet jak muzyka, animacja, czy jabłkowe papierosy, lecz niestety, schodzą one na drugi plan. Zgadzam się też co do "JCS".

użytkownik usunięty
Lucky_luke

Może faktycznie trochę za ostry, ale co kto lubi. Poza tym nadgorliwców religijnych wszystko obraża. Zaczynając od takich "bajeczek" a kończąc na intelektualnej krytyce religii wyższych lotów.

użytkownik usunięty

Wiesz, ja jestem wierzącym i lubię żarty religijne. A to, że inni się często burzą to nic dziwnego, skoro dokonuje się dość często profanacji i obrazoburczych elementów. Nie oglądałem tego jeszcze, dopiero zamierzam, ale jeśli będzie rzeczywiście tak prostackie to skłonię się do podobnej opinii jak Lucky luke.
Ogólnie łatwo jest kogoś nazwać "nadgorliwcem", ale gdy ktoś obraża Twoje wartości (nie mówię o żarcie, a o nieładnych komentarzach i parodiach, tj. wulgarnych) to już nie jest tak miło, czyż nie?

Co innego jest powiedzieć w żarcie coś o grubym przyjacielu, a co innego naśmiewać się z niego. To samo dotyczy także religii.

ocenił(a) film na 6

Gdy je obraża celnie to nie jest miło bo burzy się twój starannie zbudowany świat, gdy je obraża bez sensu to nie ma powodu żeby nie było miło...

Lucky_luke

Problem polega na tym ,że jedyną opluwaną religią jest chrześcijaństwo. To zwyczajne tchórzostwo. Ja bym chętnie obejrzal cos o islamie ,albo judaizmie i to profesjonalna robote. A te dwie religie są duuużo śmieszniejsze i glupsze od chrzescijanstwa.

ocenił(a) film na 6
Ottiss14

Judaizm jest chyba najbardziej opluwaną religią świata...

Ottiss14

No, katolicy bardzo często opluwają islam i judaizm, a jak sami są opluwani to ból pewnej części ciała mają. Głupi hipokryci ;)

ocenił(a) film na 1
Lucky_luke

Dla niektórych ludzi religia stanowi sens życia.

ocenił(a) film na 1
Lucky_luke

Podobno prawdziwa liczba szatana to 777, a nie 666, gdzieś o tym czytałem dawno temu...

ocenił(a) film na 3
vince25xx

Może błąd w przekładzie Biblii, bo ta liczba pojawia się w tej książce :D