PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272177}

Juno

2007
6,7 204 tys. ocen
6,7 10 1 204387
7,3 69 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

ojojoj.

ocenił(a) film na 6

oj nieco głębiej spójrzcie. W filmie postawa dziewczyny pokazuje, że ciąża w wieku nastu lat nie jest tragedią i końcem świata jak niektórym się może wydawać... Bohaterka podeszła do problemu bardzo dojrzale, odważnie.
Myślę, że film przede wszystkim miał za zadanie ukazanie problemu ciąży w młodym wieku. Nawet nie ukazanie ale uświadomienie, że można sobie z tym rozsądnie poradzić.

mazol

że co proszę? nazywasz odważnym i dojrzałym fakt gówniarskiego podejścia do bądź co bądź kluczowego momentu w życiu?
traktowanie życia dziecka poczętego jak rzeczy nazywasz "rozsądnym radzeniem" sobie z "problemem" (o zgroza!) - w jakim świecie my żyjemy - toż to na sam fakt człowiek odruchów wymiotnych dostaje
film jest glupi do granic ludzkich wytrzymałości

ocenił(a) film na 6
redhead_2

chodzi mi o to jak zachowała się po tym kiedY już się dowiedziała o ciąży. Nastolatki załamują się, usuwają, nie dają szansy i uważają, że nie mają miejsca w świecie młodych, a ona podeszła do tego naprawdę z trzeźwym umysłem..

ocenił(a) film na 9
mazol

zgadzam się, ten film nie miał być moralizatorski (Diablo Cdy nie miala takiego zamiaru) tylko uroczy, miły, podnoszący na duchu i taki jest. Nie można brać wszystkiego na serio bo wszystkie mięśnie w ciele nam się zepną i będziemy chodzić jak żywe kije od szczotek!
Poza tym... Iggy Pop rządzi :P