Jak ten Jurassic wypada na tle poprzedniej trylogii z Chrisem Prattem znów jest tak cukierkowo familijne kino..
Chodzi o Jurassic park 3 czy o ostatni World?.dwa pierwsze filmy Spielberga miały super klimat Thriller+Science-fiction z domieszką horroru teraz w tych czasach to nie do pomyślenia w tym gatunku, trójka była już przygodowym monster movie co nie zmienia faktu że również bardzo ją lubię po prostu było czuć że zmienił się reżyser..
Jak JP3, ale czerpie też i z reszty serii. A szczerze, to wolałem już Pratta i Howard, ale to by było jeszcze mocniej naciągane gdyby się pojawili ponownie, do nowych bohaterów trzeba się przyzwyczaić ale nie poczujesz do nich sympatii jak do Granta czy Malcolma, nazwiska też nie zapamiętasz. Temat już się robi mocno wy-r-uchany
Wolałbym żeby uniwersum wróciło do klimatu dwóch pierwszych części Spielberga,choć oczywiście wiem że obecne czasy i wszechmocne PG-13 nie pozwala na to ale może chociaż ciut ciut,czy dinozaury znów są maszynami do zabijania czy są potulne jak baranki,to mnie najbardziej bolało w filmach z Prattem..
Dinozaury to niby rozjuszone potwory. Ale tak naprawdę to istotnie, nie robi to wrażenia strachu nawet jak są ofiary. Z gwiezdnych wojen i aliena zrobili hybrydę rancora i xenomorpha. Naprawdę nie wiem czy to dalej film o dinozaurach czy o godzilli i tytanach.
Serdecznie dzięki.Jednak wybiorę się do kina,bo jestem fanem oryginalnej trylogii Jurassic park.Trylogia World nie przypadła mi do gustu bo jak dla mnie była zbyt kolorowa i łagodna,bardziej skierowana do dzieci, każdy World widziałem tylko raz w kinie i już nie wracałem do niego w przeciwieństwie do oryginału do którego wracam dość często.Pozdrawiam..