Oglądałem go na FPFF w Gdyni. Jak zwykle, Dorota Kędzierzawska kontynuuje trudną tematykę kina o dzieciach. Gra małoletnich aktorów wspaniała! Nie mam pojęcia, jak Pani Dorota "zmusiła" tę niesforną gromadkę do tego, aby wykonywali jej polecenia...
na Nowych Horyzontach twórcy twierdzili, że po nowym roku ma się pojawić na ekranach kin... oby
Obejrzałem go na Camerinage. Mam nadzieję, że szybko uda mu się znaleźć dystrybutora, bo jest naprawdę dobry. Szkoda, że nie mogłem być na konferencji, bo bardzo chciałem wiedzieć jak wypadła praca z dziećmi. Zagrały świetnie, choć wydawały się strasznie rozbrykane, zwłaszcza najmłodszy.
Ogólnopolska premiera filmu będzie na pewno w maju lub czerwcu 2011 . Taką informacje słyszałem już nie raz w Trójce więc myślę że jest pewna
Dzisiaj w Krakowie sama Pani Kędzierzawska przyznała (w odpowiedzi na pytania dzieci), że planowana premiera filmu odbędzie się jesienią 2011, a potem wyjdzie dvd:) Film naprawdę wart obejrzenia, fantastyczne zdjęcia Pana Artura!!!
A najmłodszemu bohaterowi (miał wtedy 6 lat) pierwszego dnia w ogóle nie chciało się grać i Pani Kędzierzawska użyła pewnego podstępu, w celu sprowokowania go do grania:)
Wiesz co, zabrałem się do oglądania, po czym musiałem zrezygnować, bo jest bez napisów, a po rosyjsku mało co rozumiem :)
Jeżeli gawarisz po rosyjsku to możesz sobie obejrzeć. Wpisz po prostu w google "jutro będzie lepiej online" i masz od razu wyniki, np na ekino, czy innej stronce. Jakość powalająca też nie jest, ale główny problem to bariera językowa :)
Znalazłem następujące źródła (na razie niesprawdzone):
https://kidfilm.pl/jutro-bedzie-lepiej/
https://dvdbay.com/dvd/jutro-bedzie-lepiej-2008-with-eng-subtitles/
Dostałem zakupiony plik z DVDbay w rozdzielczości 720x400. Zajęło to kilka dni. Plik wydaje się w porządku, choć szkoda, że taka marna jakość. Na oficjalnej stronie też nie wydaje się wyższa.
Trochę to jednak podejrzanie wyglądający interes, bo nie znalazłem numerów podatkowych ani fizycznych adresów. Ciekawe, czy płyty DVD są faktycznie oryginalne, czy może nagrywane w warunkach domowych...