PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470445}
7,1 1,4 tys. ocen
7,1 10 1 1428
6,4 5 krytyków
Jutro będzie lepiej
powrót do forum filmu Jutro będzie lepiej
DanielG

Film ma wejść do kin w granicach maja/czerwca.

DanielG

filmu nadal nigdzie nie ma może ktos coś wie bo lubie filmy Pani Doroty i zależy mi

pointer_damian323

film jest jeszcze w postprodukcji.

DanielG

Powielam pytanie kolegi, prosze o odpowiedz bardzo mi zalezy na zobaczeniu tego filmu...

DanielG

film bedzie mozna zobaczyc na festiwalu polskich filmow fabularnych w gdyni :) http://pl.fpff.pl/

ocenił(a) film na 6
DanielG

Oglądałem go na FPFF w Gdyni. Jak zwykle, Dorota Kędzierzawska kontynuuje trudną tematykę kina o dzieciach. Gra małoletnich aktorów wspaniała! Nie mam pojęcia, jak Pani Dorota "zmusiła" tę niesforną gromadkę do tego, aby wykonywali jej polecenia...

ocenił(a) film na 10
DanielG

na Nowych Horyzontach twórcy twierdzili, że po nowym roku ma się pojawić na ekranach kin... oby

DanielG

kurde, też bym obejrzał.... :/

ocenił(a) film na 8
Disco_Destroyer

Obejrzałem go na Camerinage. Mam nadzieję, że szybko uda mu się znaleźć dystrybutora, bo jest naprawdę dobry. Szkoda, że nie mogłem być na konferencji, bo bardzo chciałem wiedzieć jak wypadła praca z dziećmi. Zagrały świetnie, choć wydawały się strasznie rozbrykane, zwłaszcza najmłodszy.

DanielG

Ogólnopolska premiera filmu będzie na pewno w maju lub czerwcu 2011 . Taką informacje słyszałem już nie raz w Trójce więc myślę że jest pewna

ocenił(a) film na 10
makolsztyn

Dzisiaj w Krakowie sama Pani Kędzierzawska przyznała (w odpowiedzi na pytania dzieci), że planowana premiera filmu odbędzie się jesienią 2011, a potem wyjdzie dvd:) Film naprawdę wart obejrzenia, fantastyczne zdjęcia Pana Artura!!!
A najmłodszemu bohaterowi (miał wtedy 6 lat) pierwszego dnia w ogóle nie chciało się grać i Pani Kędzierzawska użyła pewnego podstępu, w celu sprowokowania go do grania:)

DanielG

Film można obejrzeć online w necie z tego co widzę. Zabieram się do oglądania.

montanelli

a gdzie dokładnie jeśli można wiedzieć? chętnie bym sobie to obejrzała :)

poprostubeti

Wiesz co, zabrałem się do oglądania, po czym musiałem zrezygnować, bo jest bez napisów, a po rosyjsku mało co rozumiem :)
Jeżeli gawarisz po rosyjsku to możesz sobie obejrzeć. Wpisz po prostu w google "jutro będzie lepiej online" i masz od razu wyniki, np na ekino, czy innej stronce. Jakość powalająca też nie jest, ale główny problem to bariera językowa :)

montanelli

Dzięki! Ale chyba jednak poczekam na napisy po niestety nie gawarisz po rosyjsku ... ;)

DanielG

Znalazłem następujące źródła (na razie niesprawdzone):
https://kidfilm.pl/jutro-bedzie-lepiej/
https://dvdbay.com/dvd/jutro-bedzie-lepiej-2008-with-eng-subtitles/

DanielG

Dostałem zakupiony plik z DVDbay w rozdzielczości 720x400. Zajęło to kilka dni. Plik wydaje się w porządku, choć szkoda, że taka marna jakość. Na oficjalnej stronie też nie wydaje się wyższa.
Trochę to jednak podejrzanie wyglądający interes, bo nie znalazłem numerów podatkowych ani fizycznych adresów. Ciekawe, czy płyty DVD są faktycznie oryginalne, czy może nagrywane w warunkach domowych...