PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6938}

Kłamca, kłamca

Liar Liar
1997
6,8 127 tys. ocen
6,8 10 1 126632
5,9 37 krytyków
Kłamca, kłamca
powrót do forum filmu Kłamca, kłamca

Moim zdaniem film 10/10. Od dawna fascynuje mnie gra aktorska JIMA CARREY'A . Uściałem się jak nigdy. Ten człowiek to potrafi..... REwelacja naprawde rewelacja . Zna ktoś może filmy w których gra JIM CARREY i gra postac która ma rozśmieszac widzów do łez ? Naprawdę dobry film troche poruszający ( gdy nie udaje mu się przychodzić na obiecane spotkania ) no i bardzo śmieszny i zaskakujący :D:D

ocenił(a) film na 5
dziulinho10

Odpowiadam na pytanie o filmy z Carrey'em. Kiedy tak sobie przypominam, to filmów, w których się pojawił widziałam całkiem sporo. Jak dla mnie najlepsze role to te w Lemony Snicket, Masce i, ta najważniejsza, w Truman Show.

ocenił(a) film na 10
Birke_La_Folle

Do tego nieśmiertelne dwie części Ace Ventura, Głupi i głupszy, no i z ostatnich Jestem na tak.

ocenił(a) film na 8
topjes

Skoro autor pisze, że jest to bardzo dobry film, to nie rozumiem oceny 10/10. "Bardzo dobry" to ocena 8/10. 10/10 to arcydzieło, a chyba wszyscy się zgodzimy, że ten film arcydziełem nie jest, nie dlatego, że jest zły, bo ja dałem 8/10, ale dlatego:
-----------------------
Arcydzieło – dzieło kultury, które zostało uznane przez odbiorców lub publiczność w pewnym dłuższym okresie za wyróżniające się na tle innych dzieł (literatury, muzyki, filmu, sztuk plastycznych) lub za doskonałe w swoim gatunku.
-----------------------

Poza tym, jesteś zdaje się kolejną osobą, która ma dwie oceny. Film mi się podobał 10/10, i film mi się nie podobał 1/10. Bardzo tego nie lubię.

ocenił(a) film na 10
Gladiatorek

Bzdura! Ja daję 10/10 takim filmom, w których niczego bym nie zmienił na lepsze. Jest to jedyna sensowna definicja. Definicję słownikową, niech sobie jej autor wsadzi gdzieś głęboko... :)

10/10 - czyli lepiej być nie mogło. Lepiej tego filmu zrobić by się nie dało. Dlatego też dałem 10/10 :)

ocenił(a) film na 10
topjes

"Poza tym, jesteś zdaje się kolejną osobą, która ma dwie oceny. Film mi się podobał 10/10, i film mi się nie podobał 1/10. Bardzo tego nie lubię."

I bardzo dobrze! Bo kinematografia to ma być pasja! Nie rozumiem ludzi, którzy piszą "Bardzo dobry film. 7/10". Co to ma być? A gdzie pasja filmu? Ja kocham filmy i jeśli coś mnie urzeka to daję 8/10, 9/10, 10/10 i nie można się tego ani trochę wstydzić :)

ocenił(a) film na 9
topjes

"I bardzo dobrze! Bo kinematografia to ma być pasja! Nie rozumiem ludzi, którzy piszą "Bardzo dobry film. 7/10". Co to ma być? A gdzie pasja filmu? Ja kocham filmy i jeśli coś mnie urzeka to daję 8/10, 9/10, 10/10 i nie można się tego ani trochę wstydzić :)
"

W pełni się zgadzam. Ja tak mam że albo film mi się spodoba, albo nie. Ale nie umiem zdecydować który film jest lepszy. No może jeszcze mogę powiedzieć "do oglądniecia, ale tylko na raz" - to jest trzecie kryterium. Wracając nie umiem powiedzieć który film od którego z tych co mi się spodobały jest lepszy, bo są to różne gatunki i tak dalej i tak dalej...