PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6938}

Kłamca, kłamca

Liar Liar
1997
6,8 127 tys. ocen
6,8 10 1 126632
5,9 37 krytyków
Kłamca, kłamca
powrót do forum filmu Kłamca, kłamca

Carrey jest w tym filmie po prostu genialny i prześmieszny. Sam film oceniam na 8/10. Jego wadą jest przeciętny wątek z rodziną Fletchera, ale inne sceny są po prostu rewelacyjne, zwłaszcza te kiedy Fletcher musi mówić prawdę. Naprawdę dziwię się, że Carrey nie dostał za to Złotego Globa (dobrze, że otrzymał je po tym filmie 2 lata pod rząd), bo jest w filmie naprawdę znakomity.

robert2207

Jeśli tak się zastanowisz, to na pewno stwierdzisz, że rola w "The Mask", czy jako Ace Ventura są większą popisówką Jim'a...Ale przyznam, że również się dziwię nie przyznania Złotego Globu :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
LukeInside

Role w "Masce" czy w "Ace Ventura" również były świetne, mimo to uważam rolę w "Kłamca, kłamca" za minimalnie lepszą.

ocenił(a) film na 10
robert2207

Jim jest geniuszem.. jego mimika... powalający ;)

ocenił(a) film na 7
Wiciula

dokładnie ;) on powinien dostac jakąś nagrodę za całoksztalt, bo jest niesamowitym aktorem i komikiem! nie znam lepszego...

ocenił(a) film na 8
robert2207

Też uważam, że Kłamca to najlepsza komedia Jima. Maska i Ventura śmieszyły mnie jak miałem 12 lat...

m_szymon

a mnie śmieszył Kłamca, Kłamca jak miałem 12 lat:)

ocenił(a) film na 8
Krolik_Pudding

a mnie śmieszy teraz jak mam prawie 30, i jaki z tego wniosek?

m_szymon

A mnie zawsze śmieszy
i osobiście uważam, że Carrey jest genialnym aktorem komediowym,
kocham te jego miny xDD ;)

ocenił(a) film na 6
DorkaEm

na mnie największe wrażenie zrobiły rolę: Głupi i głupszy i zew natury. Kłamca, Kłamca jest też b. dobry, głównie dlatego bo zawiera odmienną konwencje filmu. Taki był też film: Jestem na tak.
Fakt mimikę robi jak mało kto, ba nawet szukać by a się nie znajdzie :)

robert2207

Według mnie "Głupi i gługszy" oraz "Ace Ventura" są śmieszniejsze od "Kłamcy, kłamcy".

ocenił(a) film na 7
Alex2422

Jak oglądałem Kłamca Kłamca jakieś 4 lata temu płakałem podczas seansu. Teraz już mnie nieco mniej bawił. Jeżeli chodzi o mimikę to oczywiście geniusz, ale jednak scenariusz był nie do końca dopracowany i często serwowano nam zapychacze, które sprawiają, że film traci na jakości. I tak najlepsza komedia Jima to Bruce Wszechmogący chociaż wcześniej wspomniane tytuły też miażdżą. Maska podobnie mnie już nie śmieszy jak kiedyś.

ocenił(a) film na 3
robert2207

Wybacz ale Kłamca Kłamca to dno tak samo jak Głupi i głupszy i Ace Ventura 1 i2
Carrey najbardziej podobał mi sie w Masce,Truman Show,Ziemskie dziewczyny są łatwe
w Telemaniaku zagrał srednio

ocenił(a) film na 6
giovanni50

a ja zapewne powinienem powiedzieć że dno to są komedie, które ty wychwalasz.... :

użytkownik usunięty
giovanni50

jak na komedię, Kłamca kłamca ma to coś, czego nie mają pozostałe wymienione przez Ciebie...

ocenił(a) film na 9
robert2207

Rola tytułowa w "Truman Show"to dla mnie jego najlepsze osiągnięcie aktorskie, nie widzę po prostu nikogo innego w tej roli poza Jimem.

ocenił(a) film na 8
aqu32

Dzisiaj znowu obejrzałem i ponownie nie mogłem powstrzymać się ze śmiechu. Carrey to mistrz. To co wyprawia w filmie to mistrzostwo świata!

robert2207

Zgadzam się ta rola jest jego najlepszą komediową rolą i jeszcze "Ja Irena i Ja"

ocenił(a) film na 9
robert2207

Gdyby z filmów wyciąć tylko role Jima i tak je oceniać, to Jim więcej swoich możliwości pokazuje w komediach takich jak 'Ace Ventura', 'Maska' czy 'Głupi i głupszy', ale z kolei filmy te są raczej filmami z absurdalnym humorem i wybujałą fabułą, dlatego w mojej hierarchii znacznie wyżej stoją 'Kłamca, kłamca' czy też 'Bruce Wszechmogący' (ten ostatni oceniłam na 10/10 ze względu na całokształt), bo wg mnie przedstawiają sobą coś więcej (co nie oznacza, że nie lubię się pośmiać z absurdu). Właściwie te dwa filmy najbardziej mnie powalają :) Jim jest świeeeetny :)

ocenił(a) film na 9
robert2207

To co ten facet potrafi zrobić z twarzą w tym filmie to jest po prostu majstersztyk! Jim na prezydenta! Z niecierpliwością czekam na następny jego film :)

ocenił(a) film na 7
robert2207

Również sądzę, że jest to bardzo zabawna komedia ;) Mi niektóre sceny przypominają te z 'Bruce'a Wszechmogącego' (swoją drogą genialny film :)). Jak dla mnie 10/10 :) Można się pośmiać z Jima :)

ocenił(a) film na 7
karcia92_2

Ja też polecam tę komedię. Uśmiałem się serdecznie oglądając ją. Wystarczy się wtopić w klimat fabuły filmu i dobra zabawa jest gwarantowana. :):):)

Bandito_filmweb

maska to była najlepsza rola Jima Carreya

ocenił(a) film na 8
zubon28

Powiem tylko że komedia zasługuje na złoty medal bo tu za dużo do opisywania. Jim po prostu wkłada życie w swoje role i dlatego gra tak wyjątkowo. Szacuneczek Jimmy!

ocenił(a) film na 10
robert2207

` klasa sama w sobie ;) dla mnie Carrey jest najlepszym aktorem komediowym (komikiem) na świecie ;) uwielbiam Go ;) dla nie to On rządzi w światowych komediach ;D