PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6938}

Kłamca, kłamca

Liar Liar
1997
6,8 127 tys. ocen
6,8 10 1 126632
5,9 37 krytyków
Kłamca, kłamca
powrót do forum filmu Kłamca, kłamca

Znakomita, wręcz perfekcyjna rola Jima. Obok Andiego i Trumana, Fletcher to najlepsza kreacja Carrey'a. Jego mimika i energia powala, był tu chyba w najlepszej formie. Szkoda, iż ostatnio poza Yes Man (choć i tu miałem pewne wątpliwości) nie pokazuje pełni swoich możliwośći. Klasyk gatunku, aż żal iż najprawdopodobniej Carrey w takim wydaniu już nie powróci, najnormalniej w świecie jest już za stary na takie granie... no chyba, że jeszcze nas zaskoczy...

ocenił(a) film na 7
Buczus_JuveFan

Całkiem fajna komedia, która piętnuje szereg wad ludzi zagonionych pracą, brak czasu dla rodziny, gonitwę za pieniądzem, wazeliniarstwo, włażenie w tyłek szefom i kilentom, obłudę prawników, zakłamanie, nieszczerość, prawienie fałszywych komplementów. Oczywiście jest to obraz przerysowany, ale wyrazisty w odbiorze.
Niestety większosć ludzi widzi w tym jedynie miny Jima Carreya i nie zwaraca uwagi nawet na dialogi i grę słów (niedawno nawet usłyszłam opinię, że oglądałam "anty-komedię"). Ogólnie, mimo, że nie jestem fanką Jima, film mi się podobał.

ocenił(a) film na 9
DamaMarcia

Cała prawda, nic dodać nic ująć.