PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556036}

Kłamstewka

De vrais mensonges
2010
6,2 3,6 tys. ocen
6,2 10 1 3642
Kłamstewka
powrót do forum filmu Kłamstewka

Ja mam wyidealizowany obraz matki. Moja była najcudowniejszą osobą na świecie, nawet ze swoimi wadami i niedoskonałościami. W tym filmie ...... nie wiem co to było. Nawet nie chcę o tym myśleć. Mam chyba za ciasne ramki, a wierzcie mi w moim otoczeniu mam je najszersze.

ocenił(a) film na 7
Kasia_224

Oczywiście szacunek do matki jest ważny i ja również idealizuję w wielu sytuacjach swoją...Jednakże matka w tym filmie była przedstawiona jako kobieta, która nie może się podnieść po rozstaniu z mężem (dosyć długo jej to zajęło- tak na marginesie). W moim odczuciu, jej wizerunek w żaden sposób nie jest "wypaczony" czy też przedstawiony jako "zła kobieta to była". Film pokazuje, że małe kłamstewka narastają ( co jest znane każdemu) i powodują niepotrzebne nikomu problemy. Każdy może popełniać błędy, nawet matka przez co nie jest oczywiście umniejszana jej rola w życiu dziecka.

Moly88

wszystko się zgadza. rozumiem co chcesz powiedzieć i masz rację. tylko, że w tym filmie, - matka - nie istnieje. tu, nie ma matki - która nie może poradzić sobie po rozstaniu z mężem, tu nie ma matki- popełniającej błędy. tu jest COŚ, co ani nie jest przyjaciółką, ani krewną. to COŚ jest najnormalniej w świecie prostą, głupią babą. i na prawdę ta postać, w tym filmie nie nadaje się do "matczynego filozofowania". pozdrawiam

użytkownik usunięty
Kasia_224

Z całym szacunkiem, nie bierzesz pod uwagę, że nie każda matka jest dobra/fajna/jakaś-tam, czasem matki też mogą być "prostą, głupią babą" :)
również pozdrawiam

Kasia_224

W komediach wiele sytuacji bywa "przegietych", czyli ten gatunek ma swoje prawa. A matka też człowiek, a nie perfekcyjna pani domu i życia.