Film o pasjii ,marzeniach przyjażni i cel jaki sobie postawimy w życiu . Jesli chodzi o techniczne sprawy filmu to mają się bardzo dobrze . Przepiekne zdięcia akcja film ogląda sie od początku dobrze z tego powodu że jest to produkcja w ktorej wszystko sie może zdarzyc reżyser może przypieszyc akcje przez to film jest ciekawy film też nie był amerykanski .Tak na marginesie lubie jak wsponaja o Polakach w amerykanski filmach i ciekawi mnie jescze jaki oni krecą takie filmy . Moja ocena to 8/10
Oprócz spraw technicznych, bardzo dobrze się ma również aktorstwo oraz oryginalna muzyka Hansa Zimmera.
Ja też jestem bardzo ciekawy jak ten film został nakręcony, i czy ten szczyt na którym stali głowni bohaterowie, to faktycznie K2 ;> 9/10
Nie wiem czt to K2 a dla mnei bylo to realnie można brac pod uwage że może grali atysci których wspinanie do druga pasja .
To nie jest K2 - film częściowo tylko kręcony w Himalajach - nakręcenie całości byłoby karkołomne, choćby ze względu na chorobę wysokościową i koszty.
http://www.filmywjedynce.tvp.pl/?id=filmy&action=film&link=szukaj&fi lmid=104&litera=k
Co do wspomnianych Polaków - mnie to zniesmaczyło, bo mamy imponujące osiągnięcia, jeśli o zdobywanie tego szczytu chodzi, mamy Polską Drogę na K2, a oni wspominają wyprawę, która się nie powidła?
muzyka i widoki mnie urzekly-wiekszosc zdjec krecona na Alasce,ale to nie ujmuje odbioru,bo i fabula jest intrygujaca
Zwykle opisuje się ten film, jako obraz o górach, wspinaczce, himalaizmie. Ja odebrałem ten film, jako obraz o przyjaźni(chyba podobnie do kinoman85). O wspaniałej przyjaźni, dwóch panów, o jakże odmiennych charakterach. Jeden stateczny, rozważny, typowy "ojciec rodziny". Drugi to lekkoduch, kobieciarz, luzak. Obu łączy pasja do wspinaczki.
Wyprawa na K-2 uświadamia im, jak ważna jest dla nich wspinaczka. Harold ryzykuje stabilność małżeństwa dla tej wyprawy i przyjaźni. No i, co chyba najbardziej widzom się podoba, ich przyjaźń zostaje poddana próbie, z której wychodzą zwycięsko.