PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606189}

Kamienne pięści

Hands of Stone
2016
6,7 12 tys. ocen
6,7 10 1 12198
5,8 12 krytyków
Kamienne pięści
powrót do forum filmu Kamienne pięści

Przykro mi to mówić ale do obejrzenia tego filmu skłonił mnie głównie De Niro na plakacie. Jeszcze smutniejsze jest to, że w zasadzie film ma niewiele więcej do zaoferowania widzowi obytemu już z klasyką gatunku. Sprawnie zrealizowane sceny walk czy gorące "momenty" z rozchwytywaną ostatnio Aną de Armas niestety nie mogą kompensować zupełnie chaotycznie i niechlujnie prowadzonych prawie wszystkich wątków.

Zaskakującym plusem seansu była nieoczekiwana beka, która utrzymywała się u mnie niemal do ostatniej sceny. Perełki:
1. Reg E. Cathey jako Don King potrzebował tylko kilku minut na ekranie i nawet nie jestem w stanie opisać jak wiele śmiechu mi dostarczył (Złoty Glob dla Najlepszego aktora w komedii należy mu się jak chyba nikomu w tym roku)
2. Wątek zaginionego ojca również zasługuje na oddzielną wzmiankę, albowiem papa Roberto okazuje się być nikim innym jak prawdziwym magikiem (jak wiadomo, pojawia się znikąd i równie raptownie znika).

Pewnie niewiele osób podzieli moją opinię ale trudno. Moim zdanie na tle Creeda wypada bardzo blado pod każdym względem.