Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

"Captain America: Civil War" – ujawnione zostaje, że to Bucky zabił Howarda Starka; Kapitan Ameryka i Iron Man będą ze sobą walczyć, ten ostatni wycofa się (lub zostanie wyeliminowany – Latino Review nie jest pewne losu Starka); Crossbones zabije Steve'a Rogersa; pojawi się Black Panther...

dagon1911

Kapitan Ameryka zginie nie mozliwe to moja ulubiona postac

ocenił(a) film na 9
dagon1911

Według komiksów Steve został tylko postrzelony przez Crossbones'a, ale dobija go Sharon Carter (Agent 13 i siostrzenica Peggy Carter) będąc pod wpływem hipnozy dr. Faustusa, ale nie wiem czy ten ostatni się pojawi w Civil War...

ocenił(a) film na 7
dagon1911

Radzę odnosić się do tego sceptycznie, bo nie dość, że samo Sony zdementowało już część informacji, to strona z której pochodzą te plotki bardzo często się myli ;)
Poza tym Hydra miałby wyciągać WS z kirokomory po to, by przeciął kable hamulcowe? Trochę to zgrzyta.

Bianka_Lg

Ja bym tak sceptycznie nie podchodził. Wszystko wskazuje na to, że Rogers zaliczy dead'a :P :P Bo po co mieliby wprowadzać postać Crossbonesa ? Spekulacje skądś się biorą. Zwykle mają jakieś źródło. Albo tym źródłem jest umysł fana albo źródłem jest po prostu źródło, czyli osoba związana z produkcją :) Wg mnie już za dużo było przecieków na temat śmierci Kapitana i na darmo by one nie były. Zresztą jak ktoś już na tym forum napisał: Śmierć jednego z głównych bohaterów byłoby wydarzeniem epickim i jeszcze bardziej dochodowym. W komiksach kapitan w civil war ginie. Jak choć trochę Marvel chce się trzymać komiksu to po prostu muszą go uśmiercić. Choć to nie musi być taka normalna "śmierć", bo w komiksie Steve został wskrzeszony. Teraz też pojawiają się przecieki o wskrzeszeniu go w drugiej części Infinity War. Myślę, że Steve nie zostanie tak do końca zabity. Zostanie poważnie ranny. Dla zwykłego człowieka pewnie taki strzał by oznaczał śmierć i dlatego może wszyscy pomyślą że nie żyje i zrobią coś w stylu Fury'ego, który niby zginął, a jednak przeżył :) Z tym, że z kapitanem będzie poważniejsza sytuacja, zapewne wprowadzą go w śpiączkę, a w niej dzięki swoim nadludzkim zdolnościom jego organizm się po jakimś czasie zregeneruje i ta regeneracja nastąpi w drugiej części Avengers Infinity War, a scena po napisach pierwszej części (spekulacja moja) może nam pokazać Steve'ego właśnie budzącego się, któremu ktoś wyjaśnia co aktualnie się dzieje na świecie tj. Thanos, skutki civil war itd. . . :)

ocenił(a) film na 7
Zgrywus90

Tyle, że informacje z tej strony najczęściej są wyssane z palca, chodziło mi głównie o to :P Przykładowo trąbili o tym, że strażników zobaczymy w IM3, bo Tony odbierze sygnał o pomoc.

Moim zdaniem, jak zresztą już pisałam, jeśli uśmiercą Rogersa- to na stałe, bo film to jednak nie komiks i zbyt często posługiwali się akcją typu „zabili go, ale uciekł” (osiem razy, bodajże). Poza tym Evansowi zostały dwa filmy (a Stanowi siedem) i kiedyś jednak będą musieli usunąć Kapitana z ekranu, a gdyby raz go zabili i potem odratowali to zrobienie tego po raz kolejny trochę by zgrzytało, prawda?

Kiedyś bracia Russo twierdzili, że Bucky ma odegrać w CW sporą rolę, więc może stać się jedną z osi konfliktu na linii Stark- Rogers. Ten pierwszy może chcieć doprowadzić go przed sąd i mielibyśmy niejako nawiązanie do The Trial of Captain America. Tym bardziej, że filmowy WS ma na kącie zabójstwo JFK.

dagon1911

A ja czytałem że kapitan powie że woli Xboxa a stark że PlayStation i wtedy zacznie się civil war hahah :D taki żarcik :D a z latino review różnie bywa :) ale zdaję mi się że tak może być ale gdy kapitan umrze to kto zostanie nowym kapitanem bucky czy Falcon

maslak20

Wg mnie nie zrobią czegoś takiego, po prostu wezmą Bucky'ego na miejsce kapitana. Nie zostanie on nowym kapitanem tylko po prostu wejdzie do avengers. Zobaczymy jeszcze dużo czasu i dużo plot i plotek się pojawi.