Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Jeszcze w takim dziwnym kostiumie.

dirt16

Spiderman to też postać Marvela :)

ocenił(a) film na 8
juchacz17

To nie znaczy, że trzeba go tu wciskać. :)

dirt16

Oczywiście, że znaczy. Brał udział w Civil War w komiksie, BA, był jednym z głównych bohaterów całej wojny

ocenił(a) film na 8
juchacz17

A czy był dzieckiem, jak w trailerze?

dirt16

Co to ma do rzeczy?

ocenił(a) film na 8
juchacz17

Nie miałbym nic przeciwko jego postaci w tym filmie gdyby był dorosły, tak jak w poprzednich filmach o Spidermanie. Ale tu nam wciskają jakieś dziecko (Iron-Man nazwał go chyba siusiumajtkiem). Walczą dorośli ludzie, a obok nich dzieciak? To nie pasuje.

dirt16

Dzieciak, który jest superbohaterem w Nowym Jorku, ma nadludzkie zdolności i jest młodym geniuszem itd. Co ma do rzeczy wiek, Stark ma 51 lat, Rhodes też młody nie jest, w porównaniu do Rogersa czy Barnesa.

ocenił(a) film na 8
juchacz17

Dla Ciebie nie ma znaczenia, dla mnie ma. Nie podoba mi się, że wśród dorosłych suberbohaterów biega dzieciak. To, że Stark jest starszy od Rogersa (pomijam fakt, że był zamrożony dziesiątki lat), tyle co Rogers od Spidermana jest nietrafione. Rogers i Stark to dorośli ludzie, którzy niczym się nie różnią poza datą urodzenia. Natomiast różnica między Rogersem a Spidermanem jest o wiele większa: wygląd, zachowanie, mentalność, rola w życiu (pierwszy sam się utrzymuje, drugiego utrzymują rodzice, chodzi do szkoły itp.).

ocenił(a) film na 10
dirt16

zamiast ogl filmy o spider-manie to przeczytaj komiks spider-man był nastolatkiem oryginalnie, licealistą i w końcu go zagra prawdziwy nastolatek tak jak powinno być zawsze, w komiksach on tez był młodszy od pozostałych bohaterów (w większości przypadków) tu go gra 19 latek i to jest świetny wybór wreszcie będzie taki spider-man jaki powinien być, jaki był w komiksach i jakiego prawdziwi fani Marvela kochają :)

CiekawskiSimon

Zgadzam się, ale wiesz, lepiej żeby to był jakiś 30 letni baran latający po mieście, albo nie, 40 lat to odpowiednie wiek, bo przecież 17 latek, nie powinien biegać pod nogami takim superbohaterom, jak Kapitan Ameryka, Iron man czy Black Panther

ocenił(a) film na 8
CiekawskiSimon

dokladnie, swietne powiedziane. wreszcie role nastolatka bedzie gral nastolatek, a nie ucharakteryzowany mezczyzna kolo 30.

dirt16

Tylko że, Parkera nie utrzymują rodzice :)

ocenił(a) film na 8
juchacz17

No to ciotka z wujkiem, nie łap mnie za słówka. :P
Równie dobrze ja mogę odpisać Tobie, że Rogersa i Barnesa uznajesz za młodych w stosunku do Starka i Rhoedsa, a w rzeczywistości to oni są o wiele starsi. :)

dirt16

Wujek już też nie :D, tak czy siak, danie tak młodego Parkera, to najlepsze co mogli zrobić, przekonasz się na filmie

ocenił(a) film na 8
dirt16

wlasciwie to ciezko ich porownac. z zewnatrz rogers i barnes wygladaja mlodzie ale wewnatrz sa starsi od starka i rhodeda od wiele lat...

ocenił(a) film na 8
dirt16

i tu widac, ze nie znasz komiksow... spidermana nie utrzymuja rodzice bo ich nie ma, mieszka z ciatka. w komiksch byl jedna z kluczow postaci w civil war 1, a gdy zostal ugryziony przez pajaka mial 16 lat. wiec wszystko dobrze. falcon i scarlet witch sa niewiele od niego starsi.

ocenił(a) film na 8
keteek

To nie jest niewiedza, tylko pomyłka. Doskonale wiem, że ciotka utrzymuje Parkera, tylko się pomyliłem. W tej dyskusji nie ma to jednak żadnego znaczenia, chodziło mi o ich role w życiu, o to, że Spiderman jest utrzymywany przez inną osobę, natomiast reszta bohaterów radzi utrzymuje się sama.

ocenił(a) film na 10
dirt16

nie do końca był pod opieką ciotki to on się opiekował i pomagał ciotce i pracował więc się utrzymywał sam i do tego ciotkę :)

ocenił(a) film na 8
dirt16

nie utrzymuje sie sam bo ma kilkanascie lat. watpie zeby barton, rogers albo t'chala sami utrzymywali sie w tym wieku. nie wiem jakie to ma znaczenie, ze utrzymuje go ciotka. kazdy superbohater wyrozia sie czyms od pozostalych.

ocenił(a) film na 8
keteek

No przecież właśnie o to mi chodzi. Przeczytaj moją piątą wypowiedź od góry.

ocenił(a) film na 9
dirt16

W komiksie Spider-Man był dorosły i miał piękną żonę Mary Jane Watson Parker.Ile miał lat nie wiem.Powiedział tylko że jest Spider-Manem od 15 roku życia

ocenił(a) film na 10
roman876

nie pamiętam już ale może i był dorosły ale to w komiksie w filmie to ma być jego pierwsze pojawienie w tym świecie gdzie będzie już rok spider-manem (czyli miej więcej tyle co Scott jest ant-manem) więc to wszystko będzie idealnie grać z komiksową genezą spider-mana i z filmowym uniwersum

ocenił(a) film na 10
CiekawskiSimon

przede wszystkim podkreślali wielokrotnie TO NIE EKRANIZACJA KOMIKSU TYLKO INSPIRACJA KOMIKSEM