To może teraz rozwiniesz, o co Ci chodziło? Bo nie wiem czy to ma być wstęp do jakiejś ciekawej dyskusji z fanem uniwersum Marvela, czy to kolejny temat założony na szybko i za szybko, który zniknie w odmętach internetu?
Czyli jednak temat tak potrzebny, jak piąte koło u wozu:) Chociaż w sumie - można podyskutować, jaką rolę odegra tam Czarna Pantera :) Bo wielu upatruje w nim zastępstwa w tym momencie za Spidermana, który w komiksach Civil War odegrał dość istotną rolę.
Czarną panterę zapewne już po krótce zobaczymy w Avengers, wtedy gdy ultron wybierze się do afryki po Vibranium, a jak wiadomo największe złoża tego metalu są na terenach plemienia Wakandy. W kapitanie odegra zapewne kluczową rolę, podejrzewam, że jego zadaniem będzie ukrycie ciała Ultrona. Wg mnie będziemy oglądać jego pojedynek ze starkiem ;D Nie wiem czemu ale takie mam przeczucie :D
Jak będzie wypełnieniem komiksowej roli Spidermana, to pewnie najpierw będzie walczył z Kapitanem Ameryka, a później przejdzie na jego stronę i stanie przeciw IronManowi. Mam tylko nadzieję, że będzie tak jak w komiksach - raczej zdystansowany od wszystkich Mścicieli.