Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Pojawi się czy to ostateczne zakończenie wątku zimowego żołnierza? Ktoś coś wie?

ocenił(a) film na 7
just_bee

Pojawi się na pewno, ma kontrakt na jeszcze kilka filmów:)

KubaLBN92

świetnie to czytać : D

ocenił(a) film na 8
just_bee

Tak pojawi się
Przeszukując desperacko neta natknelam się na informacje że ma podpisany kontrakt na 9 filmow, ktory podpisal po pierwszym capie wiec jesli dobrze licze zostało mu 7 :D

LadyLannister

Mam nadzieję, że jego rola nie ograniczy się do jakiś retrospekcji Kapitana Ameryki.

ocenił(a) film na 10
LadyLannister

Hejka, jakbys chciała pogadac o komiksach, serialach albo filmach to zapraszam :) PS masz fajny nick ;)

LadyLannister

A nie 6?

ocenił(a) film na 8
Blaxi

jeśli liczyć scenę z Ant-Mana po napisach, to 6

LadyLannister

A to First Avenger się nie liczy do tego kontraktu?

ocenił(a) film na 8
Blaxi

Nie liczy się, bo podpisał ten kontrakt dopiero po tym filmie :)

ocenił(a) film na 7
LadyLannister

Ta scena się nie liczy, bo to część CW. Cameos w ogóle się nie liczą, co potwierdzono w przypadku Evansa i Thora2.

ocenił(a) film na 10
just_bee

Jeśli będzie solowy film o Czarnej Wdowie to możliwe że będzie Bucky z nią współpracował

ocenił(a) film na 7
just_bee

Bucky pojawi się w BP, a także w co najmniej jednej część IW.

Bianka_Lg

Bucky w BP to tylko plotka, nic pewnego.

ocenił(a) film na 7
Blaxi

Feige nie skomentował pytania o to, czy Bucky się pojawi, co daje jakieś 90% na to, że go tam zobaczymy. Przynajmniej dotychczas tak bywało.

Bianka_Lg

Pewnie nie odpowiedział tylko dlatego, żeby wszystkich zmylić. ;) A jeśli już ewentualnie się pojawi to tylko w scenie po napisach. Pewnie Black Panther go odmrozi i rozkaże mu ruszyć dupę na wojnę czy cuś.

ocenił(a) film na 7
Blaxi

Osobiście wolałabym, by w ogóle nie było go w BP, ale sądzę, że jednak pojawi się w filmie, bo nie bez powodu zamrażano go właśnie tam.

Bianka_Lg

Dlaczego nie chcesz go w BP? :<

użytkownik usunięty
Blaxi

Ech, dalej masz ta chińską bajkę w avku. Przykro mi, że lubisz mangoanimo ;(

Teraz lepiej?

użytkownik usunięty
Blaxi

Tak dobrze, że aż się podnieciłem D;

Na to liczyłam, szczerze powiedziawszy.

ocenił(a) film na 7
Blaxi

Wielbię Bucky'ego całym sercem i to od wielu lat, ale BP powinien skupić się na T'Challi i na Wakandzie. Jeśli pojawiłby się Bucky. pojawiłby się pewnie też Steve i ktoś z teamu, a to już dokładałoby dodatkowe wątki. A Pantera zasługuje na film poświęcony w pełni właśnie jemu.

ocenił(a) film na 8
Bianka_Lg

A jak w komiksach? Chyba nie pojawia się po zimowym żołnierzu za często...

ocenił(a) film na 7
KIBA10

"po zimowym żołnierzu" czyli po odkryciu, że to Bucky jest WS? Dostał przecież kilka własnych serii po kilkanaście zeszytów, był Capem, przejął stołek Fury'ego w kosmosie, a ostatnio zaczął dowodzić Thunderbolts, więc będzie miał główną rolę w ich nowej serii.

Bianka_Lg

Ale wiesz, MCU jest już w tak zaawansowanej fazie, że nie mogą udawać, że innych bohaterów nie ma. Teraz wątki muszą się przeplatać aż do Infinity War, gdzie nastąpi ich kulminacja. W końcu nie po to posłali połowę obsady do Wakandy by potem ich kompletnie ignorować.

Ale to są tylko moje gdybania. Najprawdopodobniej Steve lub Bucky dostaną tylko cameo.

ocenił(a) film na 7
Blaxi

Wiem na jakiej zasadzie działa (a raczej często próbuje działać, bo nie zawsze się to udaje) MCU, bo siedzę w tym od pierwszego IM. Po prostu mówię, że JA bym tak chciała. W komiksach podczas wielkich eventów typu CW też zdarzały się pojedyncze numery czy mini-serie, które tylko wspominały o głównej fabule, ale w głównej mierze były o czymś innym, więc tu mogłoby być tak samo. Ale to moje zdanie.

użytkownik usunięty
just_bee

Ja bym chciał solowy film o Buckym, a nie jakieś tam występy w filmach innych postaci.

ocenił(a) film na 7

Prawdziwym marzeniem byłby serial od Netflixa. O jego przeszłości najlepiej, bo to świetny materiał.

użytkownik usunięty
Bianka_Lg

Wątpię Disney raczej trzyma na smyczy swoich aktorów i nie udostępnia ich dla seriali :(

ocenił(a) film na 7

Wiem, dlatego nazwałam to marzeniem.

Biorąc pod uwagę na ile filmów Sebastian Stan ma kontrakt to jego solowy film jest bardzo prawdopodobny.