Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Hej, chciałam się spytać czy wam też jak mi wydaję się, że jedna scena z Króla Lwa została przeniesiona do Civil War. Nie chodzi o to, że jest to moim zdaniem minus filmu, ponieważ bardzo lubię Króla Lwa. Mianowicie chodzi mi o scenę z Króla Lwa Czasu Simby, kiedy Zira i Simba wraz ze swoimi armiami mają zamiar wspólnie walczyć. W Civil War była to scena walki na lotnisku, gdy Tony i Steve zaczynali ze sobą walczyć. Gdzie widzę poza tym podobieństwo? W obydwu produkcjach obydwie "armie" najpierw wolno idą, później biegną truchtem, a następnie biegną. Myślę, że moje porównanie jest trafne, ale chciałam wiedzieć czy inni też mają tanie odczucia.

Alexsia_2003

Ja, jak po raz pierwszy oglądałam zwiastun, gdzie biegli na siebie, to zaczęłam się śmiać, bo mi się przypomniało, jak kiedyś oglądałam zmierzch i tam w ostatniej części był taki moment, że na siebie biegli :-D
Może bracia Russo gustują w wampirach :P

ocenił(a) film na 7
Alexsia_2003

ale taki motyw jest praktycznie w co drugim filmie z tego typu scenami:) Bez zastanowienia: Troja, 300, Gladiator:)

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

Mi się jedynie z Królem Lwem skojarzyło :)

ocenił(a) film na 7
Alexsia_2003

akurat z Króla Lwa nie kojarzę tej sceny, lata już nie oglądałem i pewnie dlatego:)