Tak znamienitego i w tych innych filmach (prócz oryginalności Deadpoola), że mają oceny niczym arcydzieła ponadczasowe, wieczne niczym spiż? Trwalsze niż spiż? Niż skamieniała sraka pterodaktyla?
Ja nie lubię horrorów i dla mnie są bezsensowne. Nie zadaję jednak pytań w stylu: "Czemu Obcy ma tak wysoką ocenę"?, bo to bezsensowne. Każdy ma różne gusta.
Poza tym, większość premier ma na początku bardzo wysoką notę. Wyjątkiem było BvS ;p Spójrz tak za miesiąc i dopiero wtedy to pytanie będzie mieć sens. Przecież dopiero dzisiaj jest premiera w Polsce i USA. Tak w ogóle, Civil War otrzymało same świetne recenzje na świecie, więc coś w tym jest ;)
Ale przecież ja nie napisałem słowa na temat samego filmu, bo jeszcze go nawet nie widziałem. Starałem ci się jedynie wytłumaczyć, czemu na początku średnia jest wysoka...
Jakie arcydzieło ? Co wy ludzie wypisujecie ? Arcydziełem to jest np ''The Dark Knight'' Nolana z Oscarową rolą Heatha Ledgera . Tutaj to mamy zwykłą bajkę dla dzieci z niezła choreografią walk i kilkoma niezłymi efektami specjalnymi ehhh
Nałożyli by ciemne filtry, kazali by aktorom pie**** głupoty, drętwe przemowy- jak przemowa Gordona z końca TDK- zimmer by pobrzęczał w tle- po seansie B v S utwierdziłem się, że to już sadysta.
No i wtedy byłoby 10/10.
TDK to całkiem dobry film, ale nijak nie zmienia to faktu, że to smętne stękanie o kolorowych bajkach- w kontekście super-hero- na kim wali smutnym snobowaniem.
Najlepiej jakby z każdego zrobili kopię gacka, a potem byśmy podziwiali takie kreacje jak Cavil stękający na balkonie u Lois. Ot nie Superman a Superemo.
To takie mroczne i głębokie ehhhh.
"Tutaj to mamy zwykłą bajkę dla dzieci z niezła choreografią walk i kilkoma niezłymi efektami specjalnymi"
TDK jest naprawdę dobre, ale jestem niemal pewny, że gdyby nie rola Ledgera byłoby dużo gorzej.
Civil War gorsze od dwóch najgorszych filmów komiksowych ostatnich lat- MOS i B v S- już być nie może.
Choćby z racji tego, że Marvel nie ma po co robić takiej montażowej sieczki jak WB- nikogo nie gonią- a Lexa Luthora w kategorii dno filmów komiksowych, nie przebije najbardziej oklepany złoczyńca Marvela.
Jest mroczny? Mam to w nosie, przy tym jest do d.
Marvel przynajmniej robi filmy, które sprawdzają się w kategorii rozrywka.
Zdecydowanie najlepszy film od Marvela, humor, akcja i nowość w filmach o superbohaterach jaką jest trochę dramatu, recenzja bez spoilerów:
https://www.youtube.com/watch?v=8qNlm8giprU
zgadzam sie. B. duze rozczarowanie, jeszcze ocena 8.2 ?! (7.05.2016). skad ? za co ? 146 minut nudy poza paroma scenami. Nie polecam.
"prócz oryginalności Deadpoola"
-.-
Tak wysoka ocena dla tego gimbogniota jest największą porażką w dziejach ludzkości. W przypadku Civil War przynajmniej nie jestem atakowany gównianymi żarcikami o robieniu loda i pierdzeniu przez cały czas trwania filmu.
Ale wiesz, że filmowy deadpool został prawie idealnie odwzorowany do komiksowego odpowiednika, który również jest wulgarny i wulgarne żarty to jego brożka?