Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186604
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Co jest w tym filmie

użytkownik usunięty

Tak znamienitego i w tych innych filmach (prócz oryginalności Deadpoola), że mają oceny niczym arcydzieła ponadczasowe, wieczne niczym spiż? Trwalsze niż spiż? Niż skamieniała sraka pterodaktyla?

ocenił(a) film na 9

Ja nie lubię horrorów i dla mnie są bezsensowne. Nie zadaję jednak pytań w stylu: "Czemu Obcy ma tak wysoką ocenę"?, bo to bezsensowne. Każdy ma różne gusta.

Poza tym, większość premier ma na początku bardzo wysoką notę. Wyjątkiem było BvS ;p Spójrz tak za miesiąc i dopiero wtedy to pytanie będzie mieć sens. Przecież dopiero dzisiaj jest premiera w Polsce i USA. Tak w ogóle, Civil War otrzymało same świetne recenzje na świecie, więc coś w tym jest ;)

użytkownik usunięty
Ryloth

Jak tak piszesz, to tak musi być!

ocenił(a) film na 9

Ale przecież ja nie napisałem słowa na temat samego filmu, bo jeszcze go nawet nie widziałem. Starałem ci się jedynie wytłumaczyć, czemu na początku średnia jest wysoka...

Bo te filmy to arcydzieła w swoim gatunku?

Blaxi

Jakie arcydzieło ? Co wy ludzie wypisujecie ? Arcydziełem to jest np ''The Dark Knight'' Nolana z Oscarową rolą Heatha Ledgera . Tutaj to mamy zwykłą bajkę dla dzieci z niezła choreografią walk i kilkoma niezłymi efektami specjalnymi ehhh

rbk23

Ehhh. :(

użytkownik usunięty
Blaxi

Nałożyli by ciemne filtry, kazali by aktorom pie**** głupoty, drętwe przemowy- jak przemowa Gordona z końca TDK- zimmer by pobrzęczał w tle- po seansie B v S utwierdziłem się, że to już sadysta.

No i wtedy byłoby 10/10.

TDK to całkiem dobry film, ale nijak nie zmienia to faktu, że to smętne stękanie o kolorowych bajkach- w kontekście super-hero- na kim wali smutnym snobowaniem.

Najlepiej jakby z każdego zrobili kopię gacka, a potem byśmy podziwiali takie kreacje jak Cavil stękający na balkonie u Lois. Ot nie Superman a Superemo.

To takie mroczne i głębokie ehhhh.

użytkownik usunięty
rbk23

"Tutaj to mamy zwykłą bajkę dla dzieci z niezła choreografią walk i kilkoma niezłymi efektami specjalnymi"

TDK jest naprawdę dobre, ale jestem niemal pewny, że gdyby nie rola Ledgera byłoby dużo gorzej.

Civil War gorsze od dwóch najgorszych filmów komiksowych ostatnich lat- MOS i B v S- już być nie może.

Choćby z racji tego, że Marvel nie ma po co robić takiej montażowej sieczki jak WB- nikogo nie gonią- a Lexa Luthora w kategorii dno filmów komiksowych, nie przebije najbardziej oklepany złoczyńca Marvela.

Jest mroczny? Mam to w nosie, przy tym jest do d.

Marvel przynajmniej robi filmy, które sprawdzają się w kategorii rozrywka.

ocenił(a) film na 10
rbk23

Batman to też bajka dla dzieci w takim razie :D

użytkownik usunięty
Blaxi

Wybudowałem pomnik

Zdecydowanie najlepszy film od Marvela, humor, akcja i nowość w filmach o superbohaterach jaką jest trochę dramatu, recenzja bez spoilerów:

https://www.youtube.com/watch?v=8qNlm8giprU

ocenił(a) film na 8

zgadzam sie. B. duze rozczarowanie, jeszcze ocena 8.2 ?! (7.05.2016). skad ? za co ? 146 minut nudy poza paroma scenami. Nie polecam.

"prócz oryginalności Deadpoola"

-.-

Tak wysoka ocena dla tego gimbogniota jest największą porażką w dziejach ludzkości. W przypadku Civil War przynajmniej nie jestem atakowany gównianymi żarcikami o robieniu loda i pierdzeniu przez cały czas trwania filmu.

użytkownik usunięty
Fass_

Chopie, no co ty. Serio godosz?

ocenił(a) film na 7
Fass_

Ale wiesz, że filmowy deadpool został prawie idealnie odwzorowany do komiksowego odpowiednika, który również jest wulgarny i wulgarne żarty to jego brożka?

ocenił(a) film na 10

W swojej kategorii są świetne

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

No jeśli Civil War należał do kategorii "Film całkowicie bez pomysłu, z zerową fabułą który nic nie wniósł do kinowego uniwersum Marvela, a jego sukces polega na reklamowaniu się milionami bohaterów których walka będzie 2/10" no to arcydzieło w swoim gatunku.