Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Czy was też rozwaliła scena z Crossbons'em?

Chodzi mi o scenę w której Crossbones ściąga z twarzy maskę przeciw gazową, a pod nią widzimy drugą maskę, tą metalową :D To było tak głupie, że opadły mi ręce i nie udało mi się powstrzymać śmiechu.

ocenił(a) film na 7
barry1500

Jego potencjał moim zdaniem nie został wykorzystany. Dobrze wiemy, co zrobił z Kapitanem w komiksach, szczerze liczyłem że w filmie będzie podobnie, ale Rumlow zniknął jeszcze szybciej, niż się pojawił. Szkoda.

ocenił(a) film na 6
Shumitu

Też tak myślę. Idealnie wpasowywałby się do thrillerowskiego klimatu filmów o Kapitanie Ameryce. Żadnych nadludzkich mocy nie ma, ale mógłby być z niego wspaniały terrorysta, zamachowiec, czy inny gad z pod ciemnej gwiazdy.

ocenił(a) film na 10
malysz369

Spod

barry1500

Pamiętam odcinek Naruto. Był tam
jakis gościu z czarna maska co zasłaniała mu conajjmniej ¾ twarzy który miał pod maska kolejna maskę :D

ocenił(a) film na 7
LordVader345

Kakashi Hatake ;]

Shumitu

Własnie on ;)

ocenił(a) film na 10
LordVader345

Naruto ssie

użytkownik usunięty
barry1500

O znowu ban?

ocenił(a) film na 6
barry1500

Mnie bardziej rozwaliła akcja jak Crossbones wrzuca granat do wnętrza pojazdu w którym jest Czarna Wdowa. Granat wybuch, a jej nic się nie stało. Jest to dla mnie totalnie beznadziejne. Przecież ona jest zwykłym człowiekiem, nie ma żadnych nadludzkich mocy, więc powinna zginąć, a przynajmniej być porządnie ogłuszona.

ocenił(a) film na 10
malysz369

To jest na podstawie komiksów, daj spokój...

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Wiem, że to jest na podstawie komiksu i akceptuję wszystkie wprowadzone zasady nie obowiązujące w rzeczywistym świecie typu przemianę zwykłego człowieka w zieloną bestię. Jednak twórcy powinni trzymać się tych zasad, a nie czasem je ignorować tak jak w przypadku Czarnej Wdowy i granatu.

ocenił(a) film na 9
malysz369

Też zwróciłem na to uwagę i się zacząłem śmiać ;D, myślałem że walczy z tamtym z Hydry po to żeby go ogłuszyć szybko i położyć na ten granat i np na jego ciele stanąć co by wybuch w miarę zneutralizowało na tyle żeby ciągle było mało realne, albo jako tako wyglądało.

ocenił(a) film na 6
Marcin_Dankosz

Taki rozwój zdarzeń bym kupił

ocenił(a) film na 10
barry1500

Nie, to było spoko. Nawet nie pomyślałem o tym szczerze mówiąc

ocenił(a) film na 8
barry1500

Nie, czemu śmieszne?
Jedna maska miała zasłaniać blizny i może dodawać grozy nwm, tam co drugi w masce biega.
A druga była przeciwgazowa.
To prawie tak jak osoba z okularami w kinie 3d. Okulary 3d zakłada się na te, co nosi się na co dzień.