Mam pytanie odnośnie nie tylko tego filmu wszystkich części Thor, Iron Mana, Avengers i Kapitana Ameryki.
Czy sceny nie wykorzystane znajdujące się na dvd są także na blu-ray (plus więcej) ?
Czy jest jakaś szansa na to, że kiedyś dostaniemy na płycie wersję z lektorem ?
(Nie znoszę dubbingu, a w trakcie seansu wolę skupić się na mimice, gestach, ogólnie grze aktorskiej niż na napisach)
Hmm, to może być różnie, bo ludzie wypowiadali się, że w wyborze między napisami, a dubbingiem, nie było lektora, aczkolwiek w tv leci zawsze z lektorem.
Właśnie też tak słyszałam, a skoro w tv mogą puszczać z lektorem, to nie rozumiem czemu nie ma tego do wyboru na płycie :/
Dlatego mam taką małą (pewnie złudną) nadzieję, że jednak choćby za kilka lat wyjdzie na płycie z lektorem...
A uwielbiam oryginalne głosy aktorów, zwłaszcza Toma Hiddlestona i Chrisa Hemswortha, a dubbing zawsze mnie irytował i według mnie podstawione głosy w ogóle nie pasują. Jak oglądałam Batman vs. Superman, to myślałam, że nie wytrzymam i prawie wyłączyłam...
dodatki zawsze są na blu ray więc sceny też
lektor trzeciej części Kapitana dopiero po premierze w HB0
wiem, że i tam są, ale zastanawia mnie czy z tymi co na dvd, czy całkiem inne.
Ale pozostałe filmy już dawno leciały w tv, a nadal nie ma ich z lektorem na płycie...
na dvd są ale jest ich mniej...
filmy marvela ani Star Wars już nie będą mieć lektora na dvd ponieważ przejął ich disney który nie wydał z tego co wiem w obecnej dekadzie filmów na dvd z lektorem. Dlatego powinna ci wystarczyć kopia z sieci bo jest z lektorem albo oglądanie w tv. Ewentualnie na napisy zmiana co jest też o wiele lepsze od lektora
1. Napisy najlepsze
2. potem lektor
3. potem dubbing animacje
4. dubbing w Harrym Potterze