Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Chciałbym się dowiedzieć czy wiadomo coś o Iron Manie. Zginie , przeżyje ? Są może jakieś spoilery?

ocenił(a) film na 10
Dawciocx

Podobno Robert Downey ma jeszcze kontrakt na infinity war

Dawciocx

Przeżyje

ocenił(a) film na 10
LordVader345

Skąd pewność ;p ?

użytkownik usunięty
Dawciocx

bo będzie w IW jak wszyscy, poza tym uwaga spoiler scena w jego wizji AoU to wprowadzenie do IW...

Dawciocx

W końcu wiadomo,że on nie zgnie,nie? Tak samo jak Cap,Pantera,Spidey,Scarlet czy Vision

ocenił(a) film na 9
Dawciocx

Ktoś z bohaterów zginie na 100%. Czy więcej osób? Nie wiem, może mniej istotne postacie.

użytkownik usunięty
Ryloth

to nie jesteś na bieżąco :) już dawno poinformowali że z teamu Capa mogą zginąć ze 2 osoby z temu Starka tal samo... ale nie spoileruje ci bo to potężne spoilery ...

ocenił(a) film na 9

Na wszelki wypadek nie mów, ale mam wrażenie, że to jednak takie samo źródło jak to o 45 minutach dla Spidera... Na pewno tyle osób nie zginie - przecież wszyscy i tak wracają na Infinity War... No ale jak mówiłem, lepiej nie mów.

użytkownik usunięty
Ryloth

akurat to jest inne zródło, od samych reżyserów. Ma być jedna śmierć kontrowersyjna, niespodziewana. Także nie, na ekranie podali ten "nius"...

ocenił(a) film na 10

Daj mi na priv ten link, bo chyba znowu coś pokręciłeś...

użytkownik usunięty
paula0fm

no przecież ty dawałaś info z comik book info o śmierci bohaterki na twoim avku i jeszcze na ekranie było "nius" że w Civil War zginie więcej niż jeden bohater... ale mogłem coś pokręcić jak się widzi 1000 postów Kempsa o śmierci Capa i innych

ocenił(a) film na 10

To były tylko plotki. Podawali, że nagrano niektórym bohaterom sceny śmierci. Ale Russos zmontowali film niedawno, a te ''informacje'' były dawno temu, były dziwnie dokładne, więc nie wiadomo na ile są wiarygodne. Co do tego, że zginie więcej niż jeden bohater nie oznacza zaraz, że to będzie po dwie osoby z każdego teamu. I nie było mowy o kontrowersyjnej śmierci tylko będzie kontrowersyjne, niespodziewane zakończenie. To niekoniecznie może oznaczać śmierć.

użytkownik usunięty
paula0fm

aaaaa no to faktycznie pomyliłem trochę :P

ocenił(a) film na 9

No to zobaczymy :) W każdym razie masowe zmartwychwstania wyglądałyby trochę dziwne, no ale cóż... Wiele możliwości i tak nie pozostaje.

Na 100% przeżyje Iron Man, Bucky, Vision, Panther, Spider-Man, Ant-Man. Wątpię też w śmierć War Machine, którą niby mamy na zwiastunie - nie byłaby wtedy niespodziewana. Pozostaje zatem Cap, który najprawdopodobniej zginie (co też nie jest jakoś bardzo niespodziewane dla tych, którzy czytali komiksy) oraz Hawkeye, Falcon, Scarlett Witch i Black Widow. Jak już, to obstawiałbym Scarlett Witch lub Black Widow, ale nadal mam wątpliwości, czy takie śmierci rzeczywiście będą i czy Russo nie mieli czasem na myśli właśnie Capa. W każdym razie nie mów, zobaczę w kinie. Na razie czekamy na BvS ;)

użytkownik usunięty
Ryloth

Nat raczej nie zginie, bo ona musi być na IW, ze Scarlett niestety dobrze obstawiasz z Falconem też...

ocenił(a) film na 9

Moim zdaniem to jednak tylko jeden hero zginie i to będzie Cap, bo wszyscy i tak się pojawią w IW, więc takie masowe zmartwychwstanie byłoby nieco dziwne.

użytkownik usunięty
Ryloth

Cap nie zginie

ocenił(a) film na 9

Tego nie wiesz. Nie rzucaj plotkami ze źródeł o wiarygodności "pudelka", bo to nie pomaga ;)

użytkownik usunięty
Ryloth

akurat to potwierdzone, poza tym film to nie komiks...

ocenił(a) film na 9

paula0fm coś tam ci wyżej napisała ;)

użytkownik usunięty
Ryloth

ale Paula też mówi że Steve nie zginie...

ocenił(a) film na 9

Podaj mi wiarygodne źródło tej informacji.