PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 186328
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

DC na tyle mroczne, by pozostać w cieniu Marvela.

ocenił(a) film na 10
McLlovin

haha TRUE!

ocenił(a) film na 7
McLlovin

Już 8,3 ;p

McLlovin

Zaorane :D

McLlovin

A ja uwielbiam filmy Marvela, ale wolę komiksy DC. Świetnie by było gdyby i DC miało swoje uniwersum na poziomie. Z jednej strony mielibyśmy humor z drugiej mrok i dla mnie byłoby ok. Niestety Snyder zaczął od tyłka strony. W CW znamy bohaterów i wiemy o co walczą, w BvS jest z tym średnio.

użytkownik usunięty
_Zero_

B v S powinno być środkowym filmem kinowego uniwersum DC.

Faktycznie średnio człowiek łapie się na tą walkę, bo pomimo, że to dwójka najbardziej ikonicznych herosów, to nie ma dobrze rozbudowanych charakterów no i fajniej by było jednak widzieć kontrast między charakterem supka a gacka.

Rzuca się strasznie w oczy, że Supek zrobił się ponury, to nie ten wesoły harcerzyk, tylko jakiś wanna be batman.

Konflikt w świecie Marvela jednak bardziej interesuje ludzi, bo dali postaciom wcześniej dużo więcej miejsca na rozwój i kształtowanie charakteru - wymowne, że film po 2 dniach ma już 25% ocen Batman v Superman naliczonych przez ponad miesiąc.

BTW Komiksy DC bawią mnie równie co te Marvela- no może z wyjątkiem, że nie do końca podoba mi się pomnikowość części postaci DC, jakieś takie drętwe to dla mnie i suche- ale zawsze wkurzało mnie u tych pierwszych, że kosztem mocarnej wręcz promocji Batmana, Supermana i Wonder Woman cierpi masa świetnych postaci z czwartej, piątej ligi.

Taki Swamp Thnig, Animal Man chociażby .