Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186599
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Jak dobrze

ocenił(a) film na 7

Widać dobrą formę Marvela, mają być kontynuacje, na które nie mogę się doczekać. Widać, że Iron Man ze Spiderman kradną film. Świetny wybór aktora do roli Spider'a. Plus tak dodam, że OGROMNY plus, za brak postaci Pepper (najbardziej denerwującej postaci EVER) naprawdę, jej postać to taka "upierdliwa wścibska ciotka". x)

ocenił(a) film na 7
camelflo

A ja za Pepper i grającą ją, jak zwykle świetnie, Paltrow tęsknie i mam nadzieję, że juz w najbliższym spiderze wróci.

KubaLBN92

Ja też, bo moim zdaniem, bardziej denerwująca była Portman, ale co tam :v

camelflo

O tak. Wszyscy się zachwycają Spidermanem i Pantherą, ale nikt nie zauważył, jak świetnie pokazali Starka, który przechodzi ogromny kryzys, pod napływem tylu sytuacji, odziałujących tak mocno na życie:
-zostawiła go kobieta
-myślę, że nadal siedzi w nim to, co przeżył w Avengers, po tym jak uratował Manhattan
-Avegers: Age of Ultron, gdzie Wanda namieszała mu we łbie, widział poległych przyjaciół
-stworzenie Ultrona, przez właśnie strach przed stratą bliskich osób
-uświadomienie, poprzez kobietę z początku Civil War, jak dużo osób zginęło, poprzez walkę w Sokovii
-no i chyba najgorsze, przynajmniej dla samego Starka, zapałka, którą Zemo rzucił w beczki prochu. Wideo, na którym widać, jak Zimowy żołnierz morduje mu rodziców, te szkliste oczy, mnie samemu chciało się płakać, bo w tym momencie psychika siada kompletnie.
Normalny człowiek, popadłby w depresję, pod naporem tylu emocji. :v

juchacz17

No można uznać , że odpokutował swoje wcześniejsze grzeszki i to z nawiązką.
Znając życie Stark będzie razem z Visionem ,Spidim i Natasha toczył walkę z Thanosem i wtedy Cap nagle wyskoczy i mu pomoże (bo przecież obiecał).Tony odda Rogersowi tarczę i beda walczyć ramię w ramię ,aż Cap w konsekwencji zginie , ale za nim umrze obaj dojdą do wniosku , że zawsze byli oddanymi przyjaciółmi.Mało tego Steve podkreśli , iż mylił się co do niego w kwestii walki o prawdziwe wartości.No i potem nowy kapitan (pewnie Falcon bo nie wierzę , że Tony będzie współpracował z WS po tym wszystkim) - tak sobie tylko głośno myśle, ale badz co badz to by była dobra układanka.

Cannibal3

Coś mi się wydaje, że z tarczą będzie większa jazda. Mam na myśli to, że Thanos ją złamie i Stark połączy Vibranium z tym metalem z Asgardu, żeby tarcza była niezniszczalna. A Tony już chyba wybaczył Stevowi w CW, może nie oficjalnie, ale jednak nie poszedł bronić więzienia, przed Capem. No i gdzie w Twojej wersji Hulk z Thorem i Guardiansi?

juchacz17

No ten motyw z tarczą byłby spoko , zobaczymy. Ogólnie rzecz biorąc ciekawi mnie też motyw Pantery i Zimowego,może pojawią się razem w jednym filmie.
Co do Reszty ekipy w IW to Ja jednak wolałbym dwa konkretne filmy opowiadające o konflikcie z Thanosem,aniżeli jeden obszerny (stanowczow za dużo materiału na jeden produkt).
I tu na przykład Cap stracił by tarcze w pierwszej części , natomiast w drugiej otrzymał by nową , już wzmocnioną.

ocenił(a) film na 9
camelflo

Ja bardzo lubiłam Pepper za jej sarkastyczne uwagi i tolerancyjne podejście do Tony'ego.
Błyskotliwa wyrafinowana kobieta świadoma, że jest w związku z wielkim dzieckiem. To się zdarza.